Adın milli tarım düşmanına çıkabilir

Adın milli tarım düşmanına çıkabilir

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin AK Partili Rıza Posacı’yı topa tuttu.

Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, geçtiğimiz günlerde AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’nın Ata Tohumları ile ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi. 

 

Başkan Mersin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

 “Kıymetli Aydınlılar, son zamanlarda devirdiği çamlarla adını duyuran, iktidar partisinin Aydın Vekili, bu sefer öyle bir çam devirmiş ki; Aydın Dağları’nda böyle çam bulunmaz. Peki ne diyor? ‘Ata tohumu diyorlar ama’ diyerek, yerli domates tohumuyla üretim olmaza getiriyor. Bak sayın vekil! Sana bir cümlelik alıntı yapacağım, önce oku, sonra bu cümlenin sahibi kim olabilir tahmin etmeye çalış; ‘Ata tohumu projesi, tarımı milli bağımsızlığımızın anahtarı olarak gördüğümüzün de ifadesidir.’ Bu cümle daha geçen yıl eylül ayında Cumhurbaşkanının eşi Sayın Emine Erdoğan tarafından sarf edilmiş bir cümle. Emine Erdoğan’ın bahsettiği bu proje, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılalı 6 yıl oldu beyefendi! Sen şimdi sırf muhalefet etmek için, tarımda yerli ve milli duruşunu her geçen yıl arttıran Aydın’da, bu projeyi kötülüyorsun. Ama görülüyor ki kendi Bakanlığın bile bunun önemini kavramaya çalışıyor.”

 

“Kafanızı kuma gömersiniz”

 

Rıza bey sana hep, derin bir nefes aldıktan sonra konuşmanı, beyanat vermeni tavsiye ettim şimdiye kadar. Şu çiftçinin kullandığı mazota bir el atmazsınız, hayvan yeminin fiyatı 2 katını geçmiş görmez kafanızı kuma gömersiniz, sonra tam bir konuda açıklama yapayım derseniz işte böyle koca koca çamlar devirirsiniz. Ne olacak senin bu halin Bay Posacı? Bak! Şunu unutma, sosyal demokrat belediyelerin ülke çapında başlattığı ulusal tarım projeleriyle, bir millet ayağa kalkıyor. Hatta geç de olsa senin hükümetin bile işin ciddiyetinin farkına vardı.

 

Bence sana düşen, ziraatın içinden geldiğin iddianı da göz önüne alarak, Ankara’da bolca geçirdiğin vaktinin bir bölümünü; çiftçinin, hayvancının, mazot, gübre giderlerini nasıl düşürürüm kulisi yapmak, arada sırada uğradığın Aydın’da da, Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği bu projelere dört elle sahip çıkmak olmalı. Yoksa devirdiğin çamlar siyasi hayatını umduğundan çok erken bitirecek, adın milli tarım düşmanına çıkabilir, benden söylemesi”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler