ADÜ Arama Kurtarma Ekibi yangın bölgesinde müdahale ediyor

ADÜ Arama Kurtarma Ekibi yangın bölgesinde müdahale ediyor

ADÜ Arama Kurtarma Ekibi, Karacasu ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale çalışmalarına 12 kişilik ekip ile destek veriyor.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (DÜ) Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne bağlı olarak çalışmalarını yürüten ADÜ Arama Kurtarma Ekibi, Karacasu ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale çalışmalarına 12 kişilik ekip ile destek veriyor. Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Gerçek Öter, Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veli Tiryaki, Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Gökhan Yılmaz, İş Sağlığı Güvenliği Birimi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Nadir Savaş Öter,  Sivil Savunma Uzmanı Gülay Çağatay, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu’nun yer aldığı ekipte ADÜ akademik ve idari personeli de görev yapıyor.

"YÜCE MİLLETİMİZ BU FELAKETİNDE ÜSTÜNDEN GELECEKTİR"

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Türkiye'de son günlerde meydana gelen orman yangınlarının derin üzüntüsünü hissettiğini belirterek “Meydana gelen orman yangınları doğamız, canlılarımız ve ekosisteme büyük zarar verdi.  Yangında kaybettiklerimizin yaralarını elbette saracağız; yüce milletimiz, bir olarak bu felaketin de üstünden de gelecektir” dedi.

Ekipten bilgi alan Rektör Aldemir, “ADÜ Arama Kurtarma Ekibinin tüm varlığıyla, elinden geleni yaparak yangın bölgesinde destek sağlayacağına inancım tam. Yangın bölgelerinde destek veren her bir vatandaşımızdan Allah razı olsun" diye konuştu.

"BÖLGEMİZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Ekibin yangın, arama kurtarma ve deprem ile ilgili eğitimler aldığını belirten Doç. Dr. Öter ise açıklamasında, “Güçlü bir ekibiz, kriz merkezinin bize verdiği görevleri yaparak yangın bölgesinde sosyal destek sağlayacağız. Bölgemiz için elimizden geleni yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2021-08-04-at-18-22-09.jpeg

whatsapp-image-2021-08-04-at-18-22-08.jpeg

whatsapp-image-2021-08-04-at-18-22-09-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler