Adü Jeotermal Enerji Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Aktif Hale Getirildi

Adü Jeotermal Enerji Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Aktif Hale Getirildi

Adnan Menderes Üniversitesi Jeotermal Araştırma Uygulama Merkezi, yeniden yapılanma sürecinin ardından ilk toplantısını 24 Eylül 2020 tarihinde Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirdi.

Adnan Menderes Üniversitesi Jeotermal Uygulama ve Araştırma Merkezi Aydın’da jeotermal enerjinin verimlilik üzerine etkilerini araştıracak. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir başkanlığında çalışmalarına hız veren merkez, jeotermal enerji uygulamaları konusunda bilgi birikimine ve deneyimine sahip öğretim üyeleri projeleriyle Aydın’a yapılabilecek katkılara çalışmalarıyla ışık tutacak. Jeotermal enerjinin verimliliği ve üretime katkıları konusunda yapılacak çalışmalarla yerel ve ulusal politikaların oluşumuna katkı sunulacak.

Jeotermal gücümüzü üretime katkı sağlar hale nasıl getiririz?

Yenilenebilir enerji kaynakları arasında hem doğaya dost oluşu hem de yerli ve milli bir kaynak oluşu bakımından önemli bir yere sahip olan Jeotermal enerjinin önemli bir çalışma konusu olduğunu ifade eden Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, yapılacak çalışmalarla enerji bağımlılığı noktasında da büyük katkılar sunulabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Ülkemiz son dönemde özellikle savunma sanayide yerli ve milli bir politika izleyerek nerelere geldiğini görüyoruz. Bu, enerji alanında da olabilir. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin bu konuda hem heyecanı hem de bunu düşleyen ve bu konuda alın teri dökecek yetenekli akademisyenleri var. Jeotermal gücümüzü bir enerji kaynağının yanında üretime katkı sağlar hale nasıl getiririz? Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Jeotermal Enerji Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü’nün ortaya koyacağı bilimsel çalışmalar ışığında her türlü bilgiyi sizlerle paylaşacağız. Bu da Aydınımıza ve ülkemize katkı için çıktığımız bu yolda her türlü bilgi kirliliğini de giderecektir.” dedi.

1-8.jpeg

2-4.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler