ADÜ ÖĞRENCİLERİ BORSAYA UMUT BAĞLADI

ADÜ ÖĞRENCİLERİ BORSAYA UMUT BAĞLADI

Son dönemde Türkiye genelinde milyonlarca kişinin ilgi gösterdiği borsa, ADÜ’lü öğrencilerinde umut kapısı oldu.

(Haber: Yusuf KONRAT)

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri arasında sık sık konuşulan borsa gündemi, öğrencilerin sıkı takibinde. ADÜ öğrencilerinden Ahmet Yasin Aydın, Habat Bebek ve Emre Özdemir Ajans Aydın Gazetesi'ne konuştu.

“HER YERDE BORSA KONUŞULUYOR”

ADÜ öğrencilerinin 3’te ikisinin borsaya girdiğini söyleyen, Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Ahmet Yasin Aydın, "ADÜ'nün 3’te ikisi borsaya girdi. Yollarda, kafelerde, otobüslerde, derslerde bile herkes borsa konuşuyor. Borsada akıllı düşündüğünüz zaman güzel kazanımlar elde edebilirsiniz. Altın, dolar gibi diğer yatırım araçlarında belli bir süre beklemeniz gerekiyor, biz o kadar bekleyemeyiz. Borsada halka arzlar oluyor ve belli bir miktar alım yapıyoruz. Bir veya iki hafta bekledikten sonra belli bir kazanç elde ediyoruz. Bu da bizim için yeterli oluyor. Okul masrafları veya harçlık olarak kullanıyoruz" dedi.

“ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT”

Öğrencilerin gelir kaynağı arama içine girdiklerini ve borsanın daha cazip geldiğini belirten Emre Özdemir; "Borsa ve halka arzlar bir anda patladı, gündem oldu. Zaten ekonominin halinden dolayı herkese kolay yoldan para kazanma peşinde. Halka arzlar öğrenciler için büyük bir fırsat. Halka arzların olacağı gün herkeste bir telaş oluyor, sınıfta herkes almaya çalışıyor. Almayanlar oluyor birbirimize yardımcı oluyoruz. Yani 80 kişinin olduğu bir sınıfta 60 kişi halka arza giriyoruz" diye konuştu.

“BİR TELEFON YETERLİ”

Borsaya girmek, işlem yapmak bu kadar kolay mı? sorusuna, İngiliz Dili ve Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi Habat Bebek; "Yurtlar çalışma imkanı sağlamadığı için mecbur bir şekilde para kazanmanın yollarını aradık ve borsaya girdik. Borsada biraz kazanıp kendimizi geçindirmeye çalışıyoruz. Yakın zamanda girdik ve şu anda kazanıyoruz ve kazanmaya devam ediyoruz. Yurttan ve telefondan yapabileceğimiz pek bir yok, o yüzden borsa" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler