ADÜ'de 27 Mayıs temalı panel düzenlendi

ADÜ'de 27 Mayıs temalı panel düzenlendi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İslam Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen “27 Mayıs’a Dair Güncel Okumalar” adlı panel, 26 Mayıs 2023 tarihinde AİSYEM Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Panele, ADÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç’ın yanı sıra Aydın Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ile davetliler katıldı.

Moderatörlüğünü ADÜ Aydın Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğretim Görevlisi Cemal Koyuncu’nun yaptığı panelde; ADÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ali Bilgenoğlu, Adnan Menderes Müzesi Tanıtım Uzmanı Sevilay Durmuş ve Gazeteci-Yazar Yaşar İçen konuşmacı olarak yer aldı.

27 Mayıs darbesinin sosyolojik ve diplomatik yansımalarının ele alındığı panelin ilk bölümünde, Demokrat Parti iktidarında uluslararası ilişkiler ve Orta Doğu politikaları hakkında bilgi verilirken; ikinci bölümünde 27 Mayıs Darbesi’nin diplomatik ve sosyolojik yansımaları üzerine tartışıldı. Toplam 3 bölümden oluşan panelin son bölümünde ise 27 Mayıs Darbesi’nin günümüze kadar süren etkilerine ve yansımalarına değinildi.

Panelist Sevilay Durmuş, Adnan Menderes’in siyaset öncesi ve siyaset yıllarındaki sosyal, ticari ve aile hayatını anlatarak siyaset öncesi ve siyaset yıllarında; çiftlikte, evde, aile içerisindeki kişiliği hakkında bilgiler verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Ali Bilgenoğlu, Demokrat Parti dönemi dış politikada Türkiye’nin oldukça aktif ve atak olduğu bir dönem geçirdiğini belirterek dönemin dış politikası ve gelişmeleriyle ilgili bilgiler paylaştı. Son olarak Gazeteci-Yazar Yaşar İçen, Demokrat Parti’nin Orta Doğu politikaları ve bu politikaların günümüze kadar süren yansımalarına değindi.

Etkinlik, soru-cevap bölümünün sonrasında panelistlere katkılarından dolayı Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Prof. Dr. Nuh Kılıç, Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli ve Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan tarafından teşekkür belgesi verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

resim-2023-05-27-113505872.png

resim-2023-05-27-113510998.png

resim-2023-05-27-113515758.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler