ADÜ’DE INDESİGN EĞİTİMİ BAŞLADI Öğrencilerin yetkinlikleri artıyor

ADÜ’DE INDESİGN EĞİTİMİ BAŞLADI Öğrencilerin yetkinlikleri artıyor

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Gazetecilik ve Yeni Medya Topluluğu tarafından düzenlenen Adobe InDesign eğitimi, 17 Aralık 2025’te İletişim Fakültesi bilgisayar laboratuvarında başladı. Eğitime 35 öğrenci katıldı.

İletişim ve medya alanında öğrencilerin mesleki yetkinliklerini artırmayı amaçlayan eğitimde, haber tasarımı, sayfa düzenleme ve yayıncılık süreçlerine ilişkin temel bilgiler uygulamalı olarak aktarıldı. Eğitim kapsamında Adobe InDesign programının arayüzü, mizanpaj düzeni ve dergi tasarımı üzerine çalışmalar yapıldı.

whatsapp-image-2025-12-19-at-15-14-34-1.jpeg

Eğitim, tasarım ve medya alanlarında deneyime sahip eğitmenler Egemen Gülmüş ve Berke Aşkın Acar tarafından verildi. Programda, InDesign’ın gazete ve dergi tasarımı başta olmak üzere yayıncılık alanında kullanımına ilişkin örnek uygulamalara yer verildi.

whatsapp-image-2025-12-19-at-15-14-34.jpeg

Topluluk danışmanı Doç. Dr. Ali Emre Dingin ve topluluk başkanı Mehmet Emin Akel koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinliğin, iletişim fakültesi öğrencilerinin teorik bilgilerini pratiğe dökmesine katkı sağlaması hedefleniyor. Topluluk yönetimi, benzer eğitim ve atölye çalışmalarının önümüzdeki dönemde planlı şekilde devam edeceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler