ADÜ'de "İnsanlığın Sınavı Gazze" konferansı düzenlendi

ADÜ'de "İnsanlığın Sınavı Gazze" konferansı düzenlendi

ADÜ İslam Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen “İnsanlığın Sınavı Gazze” başlıklı konferans, 22 Şubat 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi İsa Bey Salonu’nda gerçekleşti.​​​​​​​

Programa; ADÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran, enstitü müdürleri, fakülte dekanları, İl müdürleri, İlçe müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

whatsapp-gorsel-2024-02-22-saat-19-10-53-c45d8470.jpg

İsrail’in Gazze’ye dönük olarak sürdürmekte olduğu saldırıların, izlediği insanlık dışı, ırkçı siyasetin hiçbir şekilde izahının mümkün olmadığını belirten ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, “Geçmişi yüzlerce yıl geriye giden medeniyet köklerimiz ve aynı imparatorluğun birer mensubu olarak hepimizin ortak hafızasına işlemiş olan kardeşlik hukukumuz gereği bizler her ne olursa olsun Filistinli kardeşlerimizin yanındayız, onlara destek olmaya devam edeceğiz. Mazlumların ahının arşa yükseldiği bu günlerde bilinmelidir ki Filistin halkı ve Gazzeli kardeşlerimiz yalnız değildir.” dedi.

whatsapp-gorsel-2024-02-22-saat-19-10-54-a228863a.jpg

Uluslararası toplumun, Gazze'deki insanların yaşadığı zorluklara ve acılara duyarsız kalmış olmasının bu durumu daha da üzücü hale getirdiğine değinen Çevirmen Ayçin Kantoğlu konuşmasında, Gazze'deki acıların sadece o bölgedeki insanları etkilemekle kalmamasını, aynı zamanda tüm dünyadaki insanların vicdanını sarsması gerektiğini vurgulayarak; “Gazze'deki insanlar, temel insan haklarından mahrum kalmış, insani yardıma erişimleri sınırlandırılmış ve sürekli bir tehdit altında yaşamaktadırlar. Özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlılar gibi savunmasız gruplar, çatışmaların en büyük mağdurları arasında yer almaktadır Gazze'deki insanların yaşadığı zorluklar ve acılar, insanlığın vicdanını sarsan bir gerçektir ve bu durum, tüm dünyanın dikkatini çeken ve çözüm bulunması gereken bir sorundur. Bu nedenle, Gazze'deki insanların yaşadığı acıları hafifletmek ve adaleti sağlamak için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerekmektedir.” dedi.

whatsapp-gorsel-2024-02-22-saat-19-10-54-a92cf288.jpg

Gazze'deki insanlara duyulan destek ve dayanışmayı göstermek için imza kampanyaları düzenleyerek sosyal medya ve diğer iletişim araçları aracılığıyla geniş kitlelere ulaşılabileceğini vurgulayan Ayçin Kantoğlu, “Gazze'de yaşanan olaylar tüm tüm dünyanın sorunudur. Burada yaşayan insanların yaşamlarını korumak ve onlara adalet sağlamak için hepimizin sorumluluk alması gerekmektedir.”dedi.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem ve İslam Araştırma Topluluğu tarafından Ayçin Kantoğlu’na katkılarından dolayı teşekkür belgesi ve hediye takdimi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler