ADÜ'de kemoterapi ünitesi açıldı

ADÜ'de kemoterapi ünitesi açıldı

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Üniversite Hastanesinin “Kemoterapi Ünitesi Açılış Töreni”ni gerçekleştirdi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde 2015 yılında açılan kemoterapi ünitesine ek olarak 30 koltuklu yeni kemoterapi ünitesi açıldı. Rektör Kent bugün ünitenin açılışını gerçekleştirdi. Açılış Törenine, Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, Vali Yardımcısı Kamuran Mustafa Ballı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, ADÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran, il müdürleri, Genel Sekreter Yardımcıları V. Tanfer Bilge ve Ramazan Bilir, Başhekim yardımcıları, sağlık çalışanları, basın mensupları, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

c.jpg

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Kent, tıptaki ilerlemelerle birlikte pek çok kanser türüne erken tanı konulduğuna ve etkin bir şekilde tedavi olanaklarının geliştiğine değinerek, “10 poliklinik odası, kan alma ünitesi, 30 koltuklu birinci kemoterapi alanı, 35 koltuklu ikinci kemoterapi alanı, temiz oda ve destek birimlerinden oluşan yeni açacağımız ünite, güncel onkoloji biliminin tüm imkanlarının uygulanabileceği nezih ve modern bir ünite olarak hastalarımızın hizmetine sunulmaktadır. 2015 yılında açılmış olan önceki ünitemiz, 35 kemoterapi koltuklu bir ünite iken yeni ünitemizde bu koltuk sayısı 65’e çıkmış bulunmaktadır. Bununla birlikte konumu itibari ile hastalarımız için ulaşımı çok daha kolay hale gelerek hastalara ait bir otopark alanı da mevcut olacaktır. Onkoloji Ana Bilim Dalımız sadece Aydın’a değil çevre illere de hizmet edecek. Yeni ünitemiz sayesinde kapasitemiz % 90 oranında artacaktır.” dedi.

d.jpg

“SAĞLIK ÜSSÜ HALİNE GELECEK”

Önümüzdeki yıllarda Üniversite Hastanesinde Radyoterapi ile Radyoiyot Ünitesi ile bir ay sonra da Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi’nin açılacağını vurgulayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Erişkin Kemik İliği Ünitesi’nin 4 yataktan 10 yatağa yükseldiğini ve yeni açılacak ünitelerle birlikte Üniversite Hastanesinin onkoloji hastaları için tam bir sağlık üssü haline geleceğini söyledi.

Üniversite Hastanesinin sağlık alanında bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda, örnek teşkil edecek bir donanımla hazırlandığını belirten Kent, “Üniversitemiz Hastanesine yeni Kemoterapi Ünitesi açmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Hastanemiz çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Bölgemize ve Aydınımıza hayırlı olsun.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler