ADÜ’de “Sizinle İftar, Gazzeli Kardeşlerimizle İftihar Ediyoruz” etkinliği düzenlendi

ADÜ’de “Sizinle İftar, Gazzeli Kardeşlerimizle İftihar Ediyoruz” etkinliği düzenlendi

ADÜ, İslam Araştırmaları Topluluğu, Genç Düşünce Topluluğu, Genç KADEM Topluluğu, Üniversiteli Aktif Öğrenci Topluluğu, Kızılay Topluluğu, İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu, Uluslararası Öğrenci Topluluğu ve Genç Akademi Topluluğu’nun organize ettiği “Sizinle İftar, Gazzeli Kardeşlerimizle İftihar Ediyoruz” programı kapsamında düzenlenen iftar yemeği, 13 Aralık 2023 tarihinde Merkez Kampüs Botanik Bahçesi’nde gerçekleşti.

İsrail'in saldırılarını kınamak ve Filistin halkına destek olmak için düzenlenen programa, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemai İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran, Fen Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mihrican Muti, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sürmen, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

3.jpg

Programda konuşma yapan Rektör Kent, “Sözün bittiği yer olan bir dönemden geçiyoruz. Gelişmiş, diye nitelendirilen ülkelerden bu konuda ses çıkmıyor. Teknolojik gelişmelerle birlikte yükselmesi gereken insanlık değerleri, maalesef tersine işliyor. Gazze’de masum insanlar ve çocuklar katledilirken dünya sessizliğe gömülerek yaşanan insanlık ayıbına ses çıkartmıyor. Geçirdiğimiz bu zor dönemde bol bol dua edelim, elimizden geleni yapalım. Böyle anlamlı etkinliklerle birlikte sesimizi duyurmaya yaşanan soykırım durana kadar devam edeceğiz. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum.” ifadelerini kullandı

5.jpg

Gazze’de vefat eden şehitler ve Filistin halkı için duaların edildiği program, hatıra köşesine Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç ile etkinliğe katılanların not bırakması ve gerçekleştirilen müzik dinletisiyle sona erdi.

4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler