ADÜ'LÜ ÖĞRENCİLER AVRUPA'DAN BİR ŞAMPİYONLUK BİR REKORLA DÖNDÜ

ADÜ'LÜ ÖĞRENCİLER AVRUPA'DAN BİR ŞAMPİYONLUK BİR REKORLA DÖNDÜ

ADÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Rabia Cirit ve Süleyman Atlı Avrupa'da elde ettikleri başarılarla tüm Türkiye'yi gururlandırdı.

Polonya'nın Başkenti Varşova'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’na katılan Adnan Menderes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Süleyman Atlı, Serbest Stil 57 kiloda Avrupa Şampiyonluğunu elde etti. Türkiye'ye altın madalya ile dönen Atlı'ya sosyal medyada tebrik mesajları yağdı.

Atlı gibi ADÜ'de Spor Bilimleri Fakültesi bölümünde okuyan Milli Sporcu Rabia Cirit, geçtiğimiz günlerde İtalya’da düzenlenen 2021 Dünya Para Atletizm Grand Prix’si 3. Serisi'nde gülle atmada 8.14 metrelik atışıyla Avrupa rekorunu kırdı. Rabia Cirit, F41 kategorisi kadınlar gülle atma finalindeki 8.14 metrelik atışıyla, 7.90’la Hırvatistan'dan Ana Gradecak'a ait Avrupa rekorunu kırarken, kendisine ait 7.45'lik Türkiye rekorunu da yeniledi.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARILARI BİZLERİ GURURLANDIRIYOR"

Öğrencilerin, Türkiye'ye ve üniversitelerine büyük sevinç yaşattığını belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Cirit ve Atlı'yı kutlayarak, “Sporcularımızın ulusal ve uluslararası turnuvalarda kazandığı başarılar göğsümüzü kabartıyor. Bölgemizin ve ülkemizin gelişimine katkı sunmak için bilimsel anlamda gösterdiğimiz gayretin yanında, spor alanında da yurt içi ve yurt dışında aldığımız başarılar bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler