ADÜ öğrencileri oy kullanabilecek mi?

ADÜ öğrencileri oy kullanabilecek mi?

Okulların hibrit eğitime geçmesiyle birlikte öğrencilerin oy kullanıp kullanmayacağı merak edilen konular arasında.

(Haber: Berna TURAN)

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, 3 Nisan itibari ile yüz yüze eğitime başladı. Peki öğrenciler oy kullanabilmek için ikametgah değişiminde bulundu mu? Bulunamayan öğrenciler oy kullanmak için memleketine gidecek mi? Yol masrafları nasıl karşılanacak? Bu sorulara cevap alabilmek için Adülü öğrenciler ile görüştük.

3 Nisan'da hibrit eğitime geçilmesiyle birlikte birçok öğrenci eğitime kaldığı yerden devam edebilmek için yaşadığı yerden Aydın’a geldi. Oy kullanabilmek için adres değişikliğinde son gün 2 Nisan'dı. ADÜ Gazetecilik bölümü öğrencilerinden Mert Ulusoy, “İkametgâhım İzmir ve İzmir’e oy kullanmak için gideceğim. Yol masraflarımı kendim karşılıyorum. Belirli bir kurum veya siyasi partiden masraflarım ile ilgili teklif almadım.” dedi.

ADÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden Beyza Turhan ise, “Okul nedeniyle Aydın’da olacağım. İkametgâh adresime masraflar nedeniyle oy kullanmak için gidemeyeceğim.” diye konuştu.

"HERKES MUTLAKA OY KULLANMALI"

ADÜ Gazetecilik bölümünden Batuhan Yavuz, "İkametgâh adresimi, sırf oy kullanabilmek için okuduğum şehir olan Aydın’a aldım. Oyumu sorunsuz kullanacağım. Bu bir yurttaşlık görevidir. Herkes mutlaka oy kullanmalı." şeklinde konuştu.

ADÜ'lü öğrencilerin bir kısmı ikametgâh adreslerinin burada olması nedeniyle oy kullanabilecekken; bir kısmı da masrafları göze alarak oy kullanmak ve vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için yol masraflarını göze alacaklar. Öğrencilerden bir kısmı ise yol masrafları nedeniyle oy kullanamayacakları için memleketlerine gidemeyeceklerini söylüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler