"AFETLERE KARŞI ENGELLERİ BİRLİKTE AŞALIM"

"AFETLERE KARŞI ENGELLERİ BİRLİKTE AŞALIM"

Aydın AFAD yetkilileri toplumun büyük bir kesimini oluşturan görme engellileri unutmadı. Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi'nde verilen eğitim vatandaşların takdirini topladı.

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi'nde görme engellilere yönelik "Afetlere Karşı Engelleri Birlikte Aşalım" projesi kapsamında deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin afet farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitime ilişkin bilgi veren AFAD İl Müdürü Ramazan Harman, "Aydın AFAD tarafından " Afetlere Karşı Engelleri Birlikte Aşalım" Avrupa Birliği  projesi gerçekleştirilmiştir. Bugün görme engelli arkadaşlarımıza deprem haftası nedeniyle hem hazırlanan erişilebilir projemiz hakkında hem de deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin bir eğitim semineri gerçekleştirdik. Görme engellilerin afetlere karşı bilinçlendirilebilmesi için; hiç görmeyenler için sesli betimlemeli video, az görenler için de büyük puntolarla yazılı  broşürler hazırlanmıştır. Bugün bu eğitimin gerçekleştirilmesi için bizleri kabul eden Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi Başkanı sayın Bayram Özen’e ve dernek üyelerine çok teşekkür ederiz." dedi.

 Gerçekleştirilen eğitim hakkında konuşma yapan Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Bayram Özen," Bizler de dernek olarak afet bilincinin yaygınlaştırılabilmesi adına görme engelliler için hazırlanan, sesli betimlemeli videoyu bin 67 görme engelli üyemizin adreslerine göndererek, bilinçlenmeleri noktasında destek olacağız. Bugün bizlerle kıymetli bilgilerini paylaşan AFAD İl Müdürü sayın Ramazan Harman’a ve personeline çok teşekkür ederiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler