Afgan gençler Türkiye'ye neden geliyor..?

Afgan gençler Türkiye'ye neden geliyor..?

Afganistan Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin, Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle yaptığı toplantıda güncel gelişmelere ilişkin sorulara yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Taliban liderini kabul edebileceği açıklamasının ardından Ramin diyalog süreci açısından olumlu bulduklarını söyledi. Türkiye’de yaşanan göçmen tartışmasıyla ilgili "Çekinceleri anlıyoruz. Suça karışanların yakalanıp sınır dışı edilmesi bizim de talebimiz." dedi.

Ramin, ABD’nin ağustos sonu itibarıyla ülkedeki güçlerini çekmesinden sonra Türkiye’nin Kâbil Hamid Karzai Havaalanı’nın güvenliğini ve işletmesini üstlenme teklifiyle ilgili konuşmalarının ardından "ABD’yle birlikte biz, Türkiye’nin Kâbil Havaalanı’nın güvenliğini sağlamaya devam etmesini istedik. Bu, hali hazırda Türkiye’nin NATO misyonu çerçevesinde 6 yıldır sürdürdüğü misyonun devamı olacaktır. Afganistan’da istikrar ve barışın sürdürülmesiyle yakından bağlantılıdır" dedi.

"EN FAZLA GAYRİMENKUL EDİNEN YABANCILAR ARASINDALAR"

Ramin, Türkiye’ye resmi yollardan gelen çok sayıda Afgan göçmenin de bulunduğunu, Türkiye’de en fazla gayrimenkul edinen yabancılar arasında Afganların 8. sırada olduğunu belirtti. Ramin, "2020 yılı sonu itibarıyla çoğunluğu yasal yollarla bulunanlar olmak üzere Türkiye’de 200 bin Afgan bulunuyor. Son yaşanan gelişmelerden sonra bir artış olsa da Türkiye’nin kendi sınırında aldığı önlemler nedeniyle yoğun bir akış olduğunu gözlemlemiyoruz. Çekinceleri anlıyoruz. Suça karışanların yakalanıp sınır dışı edilmesi bizim de talebimiz. Son dönemde yoğun olarak gelen genç erkekler, Taliban’ın zorla savaştırmak istediği kişiler" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler