AGC Kadın Gazeteciler Komisyonundan habercilere çağrı; Şiddete dur demek için yazalım

AGC Kadın Gazeteciler Komisyonundan habercilere çağrı; Şiddete dur demek için yazalım

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Kadın Gazeteciler Komisyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında habercileri şiddet haberlerini yazarken duyarlı olmaya çağırdı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında farkındalığın ve duyarlılığın artırılması gerektiğine dikkat çeken Aydın Gazeteciler Cemiyeti Kadın Gazeteciler Komisyonu Başkanı Ayşe Yılmaz, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önüne geçmek için gazetecilerin de sorumluluk sahibi olduğunu hatırlattı. Yılmaz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Kadına yönelik şiddetin sistematik bir hal almasına her şekilde tanıklık ediyoruz. Şiddetin son bulması için farkındalığımızın ve duyarlılığımızın yüksek olması gerekiyor. Böyle zamanlarda biz habercilere düşen temel görev; ekonomik, politik, toplumsal ve kültürel alanlarda giderek belirginleşen toplumsal cinsiyet eşitsizliğini görünür kılmaktır.

Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması, suçluların kovuşturulması, cezalandırılması başta olmak üzere tüm süreçlerin takip edilmesi, dezavantajlı grupların yanında olunması biz gazetecilerin de sorumluluğudur. Haberlerde kullandığımız ifadelerin kadını yargılayan, suçlayan ve hedef gösteren boyutta olmamasına özen göstermeliyiz. 


Tüm habercilere risk altındaki kadın ve çocukların can güvenliğini önceleyen bir bakış açısına sahip olmanın önemli olduğunu hatırlatıyoruz. Haberciler  olarak şiddete dur demek için yazalım.


Ayrıca bütün gazetecileri fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddet, ısrarlı takip, cinsel taciz, tecavüz dahil cinsel şiddet, zorla evlendirme, eziyet gibi suçlara ilişkin haberlerin ve caydırıcı cezaların uygulanıp uygulanmadığının takipçisi olmaya çağırıyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler