AGC'ye kimse yön veremez

AGC'ye kimse yön veremez

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) üyeleri valilik önünde düzenlenen törenle 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.

24 Temmuz Basın Bayramı, Aydın Valiliği önünde düzenlenen törenle kutlandı. Törene Aydın Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Aydın Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ferdi Uzun Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

MESLEĞİN İÇİNDE ÇOK TAŞ VAR


Törenin ardından açıklamalarda bulunan AGC başkanı Ferdi Uzun, Bunu bayram olarak kutlamanın çok uygun olmadığını düşünüyorum. Sansür yerelde başlıyor ve yukarıya doğru devam ediyor. Biz sansürü yerelde çalıştığımız için yeterince görüyoruz. Örnek verecek olursak; bir şey yazdığımızda sivil toplum kuruluşlarından siyasetçilere kadar size sırtını çeviriyor. Dolayısıyla bayramımızı kutlayanların dönüp şu soruyu sorması lazım. Onlar bizi eleştirdiklerinde biz onlara sırtımızı çeviriyoruz yoksa dikkate mi alıyoruz? Ben göreve geldiğimizden beri hep şunu söylüyorum, gazeteciliği ahlaklı ve etik bir şekilde sürdürmemiz gerektiğini vurgulamıştır. O vurguyu bir kez daha burada tekrar etmek istiyorum. Gazetecilik etik ve ahlaklı bir şekilde yapmalı. Bizim mesleğimizin içinde de çok taş var. Üyelerimiz cemiyete sahip çıkmalı ki cemiyette üyelerine sahip çıksın.” ifadelerini kullandı.

AGC KİMSENİN YÖN VEREBİLECEĞİ BİR YER DEĞİLDİR

AGC’nin kimsenin yön verebileceği bir yer olmadığını belirten Uzun, “AGC kimsenin yön verebileceği bir değildir. Bir yerde bir durum varsa AGC nerede ne yapılacağını çok iyi bilir.” dedi

whatsapp-image-2023-07-24-at-11-40-45.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler