Ağrılı üretici hayvanlarını Aydın'a getirdiği için pişman

Ağrılı üretici hayvanlarını Aydın'a getirdiği için pişman

Kurban Bayramı nedeniyle hayvanlarını satmak için Ağrı'dan Efeler'e gelen Öztürk Kaya, kentin beklentilerini karşılamadığını söyledi.

Kurban Bayramı'na 1 haftadan az bir süre kala Aydın'da kurulan hayvan pazarlarında hareketlilik başladı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen üreticiler, hayvanlarını Aydınlı vatandaşlar ile buluşturdu.

Ağrı'da üreticilik yapan ve 20 büyükbaş hayvanını satmak üzere Efeler Hayvan Pazarı'na gelen Öztürk Kaya, henüz 4 hayvanını satabildiğini söyledi. Kaya, "4 tane sattım, onları da akrabalarıma zorla, kavga ede ede sattım, bıkıpta aldılar yani. Kalan 16 hayvanı satamazsam ne yapacağımı düşünüyorum. Satamamak demek dibe vurmak demek bizim için" dedi.

AYDIN PİYASASINDAN ŞİKAYETÇİ

Aydın'da vatandaşların çok fazla pazarlık yaptığını ve hayvanlarının değerinden düşük teklifler verildiğini iddia eden Kaya, "Satışlar hiç iyi değil. Millette para yok, para olmayınca da ne alabilir ki yani insanlar. Bizim biçtiğimiz fiyat ile vatandaşın istediği fiyat birbirini karşılamıyor, karşılamayınca da iki tarafta tıkanıyor. Bu pazara geldiğim için pişmanım. Piyasa ölü, müşteri sürekli nasıl ucuza alabileceğini ve fiyat düşürebileceğini düşünüyor.Yalnızca piyasa konusunda şikayetçiyim. Bunun haricinde sistem konusunda burası çok güzel. Güzel yapılmış bir pazar, tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor" diye konuştu.

"ŞEYTAN BUNUN NERESİNDE?"

"Bin 800 kilometre yol gelmişim, 10 bin lira tıra vermişim, 10 bin lira yeme ve samana vermişim. Kafadan zaten 20 bin lira gitti" sözleriyle masraflarının çok fazla olduğunu belirten Kaya, müşterilerden yalnızca hayvanlarının değerini istediğini vurguladı. "Biz yemi alıyoruz 180 liraya, 230 kiloluk hayvanı 7 bin liraya veremiyoruz. Şeytan bunun neresinde?"  diyen Kaya, "Fiyatlar çok uygun, buradaki baskül bile piyasa değerinin çok altında. Benden sonra buraya hayvan getirecek olanlara Aydın'ı tavsiye etmem. İstanbul'a, Bursa'ya, İzmir'e götürsünler ama gerektiği kadar götürsünler, kentin yerli üreticisi de satış yapabilsin. Bir yöreye aşırı derecede yükleniliyor, öteki yöreye gidilmiyor, ora açıkta kalıyor, öte yanda satılmıyor. Bu olunca da Türkiye genelinde çark dönmemeye başlıyor, bir yerden tıkanma olduğu zaman zincirleme her şey gidiyor." ifadeleri ile sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler