Ajans Aydın Gazetesi, Otizm çocukların annelerini dinledi

Ajans Aydın Gazetesi, Otizm çocukların annelerini dinledi

Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Ajans Aydın Gazetesi, Otizmli çocukların annelerinin duygularını paylaştı.

2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edilmiştir. Bu özel günde duygularını en dipte yaşayanlar ise Otizm çocukların Özel Anneleridir. Aydın’da bu özel günde Ajans Aydın Gazetesi, Özel çocukların annelerinin duygularına ortak oldu. 

Anneler duygularını şöyle dile getirdiler;

Farklı duygularla baş ettiğini belirten Aynur Gültürk, “Bizim ve çocuklarımızın durumu hiç arkaya bakmadan hayattaki her şeyden vazgeçebilmeyi gerektiriyor. Üstelik yaşadığımız duygu o kadar ilginç ki, o kadar farklı duygularla baş ediyoruz ki; otizmli evlatları için uğraşan annelerin hiçbiri geride bıraktıkları için bir an bile pişman değil. Ben de onlardan biriyim.” dedi.

“ÇOK MUTLUYUM”

Çok mutlu olduğunu ifade eden Güler Kaya, “Çocuğum 3 yaşına geldiğinde bir arkadaşım konuşma probleminden dolayı doktora gitmemi tavsiye etti ve otizm teşhisi kondu. Hırçınlığı nedeniyle sürekli öğretmeni okula çağırıp başında durmamı istiyordu. Hem işimle hem onunla ilgilenmeyi birlikte yürütemedim ve işten ayrıldım. Elbette işsiz kaldığım için üzgündüm ama ona daha çok yetebileceğim daha çok yanında olabileceğim için de üzüntüm azalmıştı. Daha sonra Aydın’da bu konuda sağlanan destekler sayesinde çocuğum biraz daha iyi oldu. Tedavisi hala devam ediyor. Ancak eskisi kadar zorlanmıyorum. İşime de devam diyorum yine. Çok mutluyum. Bir anne olarak bizim çocuklarımıza bu imkanı sağladıkları için yetkililere çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

“İLK DEFA ÇOCUĞUMUN BUGÜN GÜLDÜĞÜNÜ GÖRDÜM”

İki engelli çocuk annesi Hamide Aylin de Belediyelerin sağladığı imkanları değerlendirmeye gelmeye başlamasıyla hayatında birçok şey değiştiğini, kendisini daha güçlü hissetmeye başladığını ifade etti. Artık çocuklarıyla farklı ortamlara girebildiğini dile getiren Aylin, "Bu gibi etkinliklerin bana çok katkısı oldu. Evde moralimiz bozuksa bu gibi etkinliklere katıldığımızda birbirimizin yüzünü güldürüyoruz, eğleniyoruz. Çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. İlk defa çocuğumun bugün güldüğünü gördüm.” dedi.

“BU GÜNÜN AYDIN’DA BU ŞEKİLDE GÜZEL KUTLANMASI”

Özel çocuk annesi Yasemin Bilir ise; "Özel Anneler olarak her alanda hem biz hem de çocuklarımız stres atsınlar diye hep bir farklılık peşindeyiz. Kendi aramızda bazen halk oyunları oynuyoruz. Halk oyunları bize doping gibi gelmeye başladı artık. Bu günün Aydın’da bu şekilde güzel kutlanması ise çok iyi geldi bize.  Bu durum hem ev hem dışarıda bu enerjimize çok iyi geldi. En azından Çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.


whatsapp-image-2022-04-01-at-18-26-44-1.jpg


whatsapp-image-2022-04-01-at-18-26-44-3.jpg


whatsapp-image-2022-04-01-at-18-26-44.jpg


whatsapp-image-2022-04-01-at-18-26-44-2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler