AK GENÇLER EMPATİ PARKURU KURDU

AK GENÇLER EMPATİ PARKURU KURDU

Aydın'da görme engellilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek için kurulan empati parkurunda yürümeye çalışan "gören" gençler sık sık düşmekten kurtulamadı. Program sonunda vatandaşlar etkinliğe öncülük yapan gençleri tebrik etti.

AK Parti Gençlik Kolları Aydın İl Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Atatürk Kent Meydanı’nda “Empati Parkuru” kurdu. Engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara dikkat çekerek toplumsal bilinçlenmenin amaçlandığı parkurda ‘gözleri bantlı olarak yürümeye çalışan gençler’, zor anlar yaşadı.

 

OLDUKÇA ZORLANDILAR

 

Görme engellilerin kısa sürede tamamladığı parkuru tamamlamakta güçlük çeken gençler, çok yavaş hareket etmelerine ve çevreden yardım almalarına rağmen sık sık düşmekten kurtulamadı. Parkurda yürürken bir anda dengesini kaybederek düşen Rıdvan Aktar, “Her an bir panik içindeydim. Hiçbir şey göremiyordum, sadece sesleri duyabiliyordum. Gerçekten çok zor. Allah kimseye yaşatmasın” derken, Ozan Ancın, “Maalesef bizler, yarın bir engelli adayı olduğumuz bilinciyle büyümüyoruz. Bizler engelli vatandaşlar için hayatı kolaylaştırmamız gerekirken, aksine daha çok zorlaştırıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler