AK Parti Aydın Milletvekilleri'nden İsrail'e tepki yağdı

AK Parti Aydın Milletvekilleri'nden İsrail'e tepki yağdı

İsrail'in dün gece Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, şehit olanların sayısının 24'e yükseldiği, yaralı sayısının 103 olduğu bildirildi. Acı haber sonrası AK Parti Aydın Milletvekilleri İsrail'e tepki gösterdi.

Pazartesi gecesi geç saatlerde, İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adı verilen askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında 9'u çocuk 20 kişinin şehit olduğunu, 103 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

İsrail ordusu da Gazze'ye hava saldırısı düzenlendiğini, Gazze'den ülkenin güneyine çok sayıda roket gönderildiğini açıklamıştı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son saldırıların ardından 3 kişinin daha hayatını kaybetmesi sonucu toplam can kaybı 24'e yükseldi.

Sivil Savunma ekiplerinden bir yetkili, son saldırılardaki can kaybının Gazze'nin batısındaki bir evde yaşandığını, ev halkından hayatını kaybeden 3 kişiden birinin kadın, diğerinin de engelli bir Filistinli olduğunu söyledi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında 9'u çocuk 21 kişinin şehit olduğunu, 95 kişinin de yaralandığını belirtmişti.

AYDIN'DAN TEPKİ GECİKMEDİ

Yaşananların ardından AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz ve Bekir Kuvvet Erim sosyal medya aracılığıyla İsrail'e tepkilerini dile getirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Milletvekili Savaş, "İşgalci İsrail, 3’ü çocuk olmak üzere 9 Filistinli kardeşimizi şehit etti. Masum kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Bütün dünya ve sözde insan hakları savunucuları hala İsrail’in bu zulmüne sessiz!" dedi ve TBMM'de bulunan siyasi partilerin bir araya gelerek İsrail'in Kudüs’te Filistin halkına yönelik zulmünü, Mescid-i Aksa'ya karşı saldırılarını kınayan ve tüm dünyayı göreve davet eden bir bildiri yayımladıklarını açıkladı.

İsrail'i 'zulmün siyonisti' olarak niteleyen Milletvekili Yavuz ise, "Ey Yüce Allah’ım! Sana ilk yakarışlarımızın hanesi Mescid-i Aksa’da zulmedilen Müslüman kardeşlerimize yardım et. Zulmün Siyonistlerine karşı dayanma gücü ver. Gücümüz de, nefesimiz de, varlığımız da sensin. Hayır ve şer sendendir. Âmin." diye konuştu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Filistin halkının yanında olduğunu ifade eden Milletvekili Erim, yaptığı açıklamada "Terör devleti İsrail'in yaptığı hain saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu vefat eden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm dünya sessiz kalsa bilse, Filistin'in haklı davasında sonuna kadar yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler