AK Parti'li gençler üstadı unutmadı

AK Parti'li gençler üstadı unutmadı

Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının 38. yıldönümünde üstadı unutmayan AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları üyeleri Atatürk Kent Meydanı ve çevresini Kısakürek'in sözleri ile süsledi.

Türk edebiyatı tarihinde Baki'den sonra ikinci "Sultanu'ş Şuara" unvanına sahip olan Kısakürek yaklaşık 80 yıllık ömrüne birçok gazete ve dergide sayısız yazı, "Ağaç", "Rapor" ve "Büyük Doğu" adlarıyla çıkardığı dergi, düzineleri aşan konferans ve hitabenin yanı sıra 70 eser sığdırdı. Kısakürek, şeker hastalığı sebebiyle İstanbul Erenköy'deki evinde 25 Mayıs 1983'te vefat etti.

Üstadı 38. ölüm yıldönümünde unutmayan AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları üyeleri, dün akşam saatlerinde Aydınlılara sürpriz hazırladı. Atatürk Kent Meydanı ve çevresini Kısakürek'in sözlerinin bulunduğu kitap ayraçları ile süsleyen üyeler, Aydınlıları sabahın erken saatlerinde üstattan nükseler ile buluşturdu.

Teşkilata ait sosyal medya hesabından etkinlik ile ilgili yapılan açıklamada, "Bugün usta yazar ve mütefekkir Necip Fazıl KISAKÜREK'in vefatının 38. Sene-i devriyesi. Biz de bu vesileyle, Usta'dan sözler ve mısralar taşıyan kitap ayraçlarımızı şehrin farklı yerlerine astık." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler