AK Partili Meclis Üyesinden Şok Teklif

AK Partili Meclis Üyesinden Şok Teklif

Çine Belediyesi’nin Temmuz ayı Olağan Toplantısı’nda daha önce eşi benzeri görülmemiş bir öneri geldi. AKP’li Belediye Meclis Üyesi Şakir Deniz, 1 milyon TL tutarında olan pavyonlara ait borçların silinmesini istedi.

Gazete Aydın’ın haberine göre, Çine’de AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi Şakir Deniz, Türk siyasi tarihine geçecek bir skandala imza attı. Çine Belediyesi’nin Kabahatler Kanunu kapsamında bazı işyerlerine kestiği cezaların ödenmemesi meclis gündemine geldi. AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi Şakir Deniz, Çine Emniyeti ve Jandarmasının tespit ettiği ve Çine Belediyesi’ne yönlendirerek cezai işlem başlatılmasını istediği alkollü mekanların borçlarının silinmesini istedi.

Kesilen cezaların tahsil edilemediğini öne sürerek belediyenin alacağından vazgeçmesini isteyen AK Parti’li Şakir Deniz’e diğer belediye meclis üyeleri de sert tepki gösterdi.

Çine Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet Kıvrak cezaları kesmek zorunda olduklarını belirterek, “Bu cezalar kaymakamlıktan geliyor. Bu cezaları kesmek zorundayız. Kişilerin üzerinde mal görünmediği için tahsil edilemiyor. Silmemiz veya kesmememiz de mümkün değil” dedi.

"Başkan Dinçer: Bu cezaları kesmek zorundayız"

Konuyla ilgili konuşan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer de, “Bu cezaları kesmek zorundayız. Emniyet jandarma bu suçun cezası budur kesin cezayı bize bildirin diyor. Biz bu cezaları icraya veriyoruz. Bu cezalar kesildikten sonra tahsisi konusunda hukuki işlemleri de başlatarak kanuna göre sürecin takibini gerçekleştiriyoruz. Eğer 5 yıl içerisinde hukuki işlem başlatılmadıysa bu cezalar konusunda sorumluluk bana yükleniyor" dedi.

"AK Parti’li Şakir Deniz’den pavyon borçlarını silelim, esnafa destek olmayalım tavsiyesi"

Toplantının skandal ismi AK Parti’li Şakir Deniz ise ilginç açıklamalarına devam ederek pavyonlara ait ceza borçlarının alınmamasını istedi. AK Parti’li Deniz bir başka önerisinde ise koronavirüs nedeniyle mağdur olan esnafın kira borçlarının ertelenmesine karşı çıktı.

“Araştırıp yeniden gündeme alalım”

Konuyla ilgili söz alan AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir ise, “Bahsedilen rakam çok büyük. Bunun bir tahsil yolu var mıdır yok mudur araştırıp yeniden gündeme alalım” dedi. AK Parti’li bir diğer Meclis Üyesi Evren Aytepe de, tahsil konusunda daha fazla çaba gösterilmesini istedi.

whatsapp-image-2020-07-08-at-155427-1-1594213370.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler