AK Parti'li Özmen Aydın'ın otopark sorununa dikkat çekti

AK Parti'li Özmen Aydın'ın otopark sorununa dikkat çekti

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, yaptığı açıklama ile Aydın kent genelinde yaşanan otopark ve trafik sorununa dikkat çekti.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, partinin Aydın İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. 15 Temmuz Demokrasi Bayramı ve AK Parti’nin 20 kuruluş yıldönümü olacak olan 14 Ağustos’ta düzenlenmesi planlanan programlardan bahseden Özmen, kent genelinde yürütülen projelere de değindi. Programa AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir ve partililer de katıldı.

Aydın gündemine dair de açıklamalarda bulunan Özmen, “İlimiz genelindeki bütün ilçelerde, özellikle nüfus yoğunluğu fazla olan ilçelerimizde otopark ihtiyacı had safhada olduğunu hepimiz biliyoruz, bizzat yaşıyoruz.” sözleriyle kentte görülen trafik ve otopark sorununa dikkat çekti.

“AK PARTİ’DEN 9 SORU”

Kent genelinde mağduriyete yol açan sorunların çözümü için yetkililere seslenen Özmen, “İlimizin büyükşehir olduğu 2014 yılından bu yana, kanun gereğince, otopark ihtiyacını karşılamaya yönelik yatırım projelerinde kullanılmak üzere gerçek ve tüzel kişilerce uygulanan inşaat projelerinden tahsil edilen otopark harçları büyükşehir belediyesine intikal etmektedir.” dedi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne 9 soru yöneltti.

Özmen’in soruları şu şekilde oldu;
1.Aydın Büyükşehir Belediyesi ilimiz genelinde trafik güvenliğini artırmak, can ve mal güvenliğini sağlamak için kaç adet köprülü kavşak, alt ve üst geçit yapmayı planlamaktadır, yapılması planlanan vaad edilen alt geçitlerden vaz mı geçilmiştir? 
2.İhtiyaç duyulan noktalarda yapılması planlanan alt geçitlerin inşası için öngörülen bir takvim var mıdır?
3.Kanun gereğince 2014 yılından bugüne kadar, Aydın Büyükşehir Belediyesine intikal eden otopark harçlarının toplamı kaç liradır? 
4.İlimizin hangi ilçelerinde ve kaç noktada açık ya da kapalı otopark projesi tamamlanmış ve hizmete alınmıştır? 
5.Tamamlanan otoparkların araç kapasiteleri nedir?
6.Toplanan otopark harçlarından ne kadarı tamamlanan otopark projelerinde harcanmıştır? 
7.İlimiz genelinde ve ilçeler bazında kaç araçlık otoparka ihtiyaç duyulmaktadır?
8.Halihazırda hazırlanmış ve/veya uygulamaya konulmuş, hangi ilçemizde, kaç araç kapasiteli, açık ya da kapalı otopark projesi mevcuttur?
9.İlimizin bugün itibariyle mevcut otopark ihtiyacının karşılanması maksadıyla proje hazırlama, uygulama ve hizmete alma işlerinin tamamlanması için öngörülen bir takvim var mıdır?

whatsapp-image-2021-07-13-at-17-05-42.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler