AK Partili yöneticiye tepkiler çığ gibi büyüyor

AK Partili yöneticiye tepkiler çığ gibi büyüyor

AK Parti Kuşadası İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Medya Tanıtım Başkanı Elif Genç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki topladı.

AK Parti Kuşadası İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Medya Tanıtım Başkanı Elif Genç, Yaptığı açıklama ile eğitim sistemini eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e yanıt verdi.  Genç, verdiği cevap sonucu kendisine sosyal medyada tepki yağdı. 

CHP Grup Başkanvekili Özel'in "Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir Orta Çağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var. 20 yıl sonra okuduğunu anlamayan kindar bir nesil çıkar." sözlerini eleştiren Genç, Twitter ve sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli önünde yapılan törenlere, ‘ayin’ benzetmesi yaptı.  Genç, "4-6 yaş çocuklar büst önünde ayin yapınca çağdaş, Kur-an kursuna gidince ortacağ zihniyetine sahip oluyor. Öyle mi Özgür Özel?" ifadelerini kullandı.  

Bir diğer tepki CHP Kuşadası İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Taşdelen Dağlı’dan geldi.

“PARTİ’NİN GİZLEMEYE ÇALIŞTIĞI ZİHNİYETİNİ, KAFA KARIŞIKLIĞINI VE İKİ YÜZLÜLÜĞÜNÜ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYMUŞTUR”

Dağlı’nın yaptığı paylaşımda; 
“Elif Genç’in yaptığı paylaşım ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü din ve Kuran’ın karşısında konumlandırarak toplumu bölmeye ve kutuplaştırmaya çalıştığını söyledi. Dağlı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “AK Parti Kuşadası İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Elif Eralp Genç’in, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstü önünde düzenlenen törene katılan çocuklar için sosyal medya hesabından paylaştığı ‘4-6 yaş çocuklar büst önünde ayin yapınca çağdaş, Kur-an kursuna gidince ortaçağ zihniyetine sahip oluyor” ifadeleri kabul edilemez.  Aktif olarak yerel siyasetin içerisinde bulunan bir kadın olan Sayın Elif Eralp Genç, bu paylaşımı ile AK Parti’nin gizlemeye çalıştığı zihniyetini, kafa karışıklığını ve ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. Elma ile armudu karıştıran bu zihniyet bir kez daha laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü dinin ve Kur’an-ı Kerim’in karşısında konumlandırarak kendi aklınca yarattığı suni gündemle toplumu bölmeye ve kutuplaştırmaya çalışmaktadır.  Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak bu zihniyeti ve onun gündelik, politik yaşam içerisindeki “erkek” tezahürlerini çok iyi biliyoruz. Ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün pek çok gelişmiş ülkeden önce Türk kadınına tanıdığı seçme ve seçilme hakkı sayesinde siyasi arenada kendisine yer bulan bir kadının kaleminden çıkan bu ifadeleri her şeyden önce hicapla karşılıyor ve Sayın Elif Eralp Genç’i haddini bilmeye davet ediyoruz.  Kimsenin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun anısını yaşatmak için düzenlenen etkinliklere katılan çocuklarımıza dil uzatmasına ve kendilerine siyasi rant sağlamaya çalışmalarına izin vermeyeceğiz. Sayın Elif Eralp Genç nezdinde bu zihniyetin tüm temsilcilerine Ulu Önderimizin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için söylediği ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz’ sözlerini hatırlatarak Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak kimsenin ışığımızı karatmasına izin vermeyeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler