Akalın'dan Çelikez'a salvo

Akalın'dan Çelikez'a salvo

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Kuran ayetleri ile dalga geçen İYİ Parti Söke İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Polat Zencirci'yi savunan İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez'e yanıt MHP Söke İlçe Başkanı Ömer Akalın'dan geldi.

Geçtiğimiz günlerde kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sedat Peker’in sözlerine atıfta bulunan İYİ Parti (İP) Söke İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Polat Zencirci, “Şüphesiz ki uyanasınız diye Peker’i gönderdik. Youtube suresi (8. Ayet)" diyerek Kuran-ı Kerim ayetleri ile dalga geçmişti.. Paylaşımın üzerine ‘alıntıdır’ yazan Zencirci gelen yoğun tepkiler üzerine paylaşımını sildi.

Aydın siyasetine bomba gibi düşen haberin ardından Zencirci'ye tepkiler çığ gibi büyüdü. Yerel bir gazeteye açıklama yaparak Zencirci'yi savunan İP Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, "Oy devşirme uğruna din üzerinden yapılan bu siyasetin Türkiye’ye fayda getirmeyeceği aşıkârdır" diyerek Kuran ayetleri ile dalga geçen partilisine yapılan eleştirileri 'siyasi linç kampanyası' olarak değerlendirdi.

Çelikez'in sözlerine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Söke İlçe Başkanı Ömer Akalın'dan yanıt gecikmedi. Çelikez'in tartışmayı siyasi boyuta taşıdığını belirten Akalın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"İP yöneticilerinden birinin sosyal medya paylaşımı üzerine yapılmış ve basın açıklamamızda da belirtildiği üzere siyasi bir kaygı ile ortaya konmamıştır. Milli ve manevi değerlerimiz üzerine böyle bir açıklamanın tarafımızca terbiyesizlik olarak görüleceği açıklamam da defalarca dile getirilmiş ve siyasi bir kalem kavgası yaratmak amacımız yoktur. Kirli siyasetçi başlığından olsa gerek İP İlçe Başkanı Çağlar Çelikez açıklamamızı üstüne almış ve açıklamamıza siyasi içerikli bir cevap vererek tartışmayı siyasi alana taşımıştır. 

“Keşke” ile başlayan cümlelerle getirdiği eleştirilere toptan yanıt vermek gereği ortaya çıkmış-tır. Bilindiği üzere geçmiş dönemde yapılan anayasa taslak çalışmalarında dün kendilerinin gizli ortağı HDP’nin “anayasanın ilk dört maddesini tartışabilmeliyiz” ifadeleri vardır. Anayasanın ilk dört maddesi Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerini açıklar. Bugün ittifak oldukları ayan beyan ortada olan HDP ile İP geçmiş dönemde kapalı kapılar ardında ülkenin bölünmez bütünlüğü, yönetim şekli üzerine tartışmalar yürütüp çalışmalar yaparken MHP kurulan oyunları görüp bozmuş ve yapılan referandumda gerek ülkenin yönetim şekli olan cumhuriyetin gerekse üniter devlet yapısının değişmemesi için mücadele vermiş ve mücadeleyi kazanmıştır.

Anayasamızın ilk dört maddesi durdukça bu ülkenin yönetim şekli, ulus devlet yapısı, temel nitelikleri ve ülkemize vurulmuş Atatürk mührü yaşamaya devam edecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki kime verilmesi gereken ne cevap varsa tarafımızdan verilmektedir. Ancak biz sözlerimizi söylerken doğru zaman, doğru cümleler ve doğru tonu kullanmaktayız. Siyasi fitnecilik MHP’nin yaşam alanı olmayacaktır.

Sözün özeti şudur ki İP cumhuriyet ve millet düşmanları ile ittifak halindeyken MHP milli ve manevi değerlerine sahip çıkıyor, ülkesini ve milletini muhafaza ve müdafaa ediyordu. MHP dünyanın neresinde olursa olsun mazluma destek vermekte ancak bunları siyasi kazanç malzemesi yapmamaktadır. 

Bizim de İP İlçe Başkanı Çelikez’e “KEŞKE” ile başlayan bir cümlemiz olacaktır. 

HDP Aydın İl Başkanı “O koltuklarda bizim oylarımızla oturuyorsunuz” derken siz KEŞKE bunu inkar edebilseydiniz. 

Ayrıca Çelikez’e ben de şu soruları yöneltmek isterim. 

HDP ile kapalı kapılar ardında yaptığınız anayasa taslağı ile mi bu ülkenin milli ve manevi değerlerine sahip çıktınız?

Millet İttifakı olarak aynı masada oturduğunuz ortaklarınızı dahi yerelde herkesin önünde eleştirirken mi yolsuzlukla, usulsüzlükle mücadele ettiniz?

Ayasofya’da vaaz veren imam meselesinde ise birinci ağızdan Liderimiz Devlet Bahçeli bu meczup için “hain” demiştir. Haine destek verenleri de eleştirmiştir. 

Son olarak Çelikez’e sormak istediğim şudur;

Atatürk’e hakaret eden bir meczubu eleştirmemizi haklı olarak bekleyen Çelikez Allah’ın kelamı ile dalga geçen yöneticisine neden böylesine sahip çıkmaktadır? 

Yoksa İP’e göre Kur’an’a hakaret görmezden gelinebilecek basit bir hata mıdır?"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler