Akaryakıta zam geliyor taksici esnafı kara kara düşünüyor

Akaryakıta zam geliyor taksici esnafı kara kara düşünüyor

Akaryakıta üst üste gelen zamların ardından taksici esnafı isyan etti. Kazançlarının büyük çoğunluğunu akaryakıta verdiğini söyleyen Fuat Ceylan, “Bizim şuanda en büyük sorunumuz akaryakıt. Her gün farklı bir fiyat tarifesi ile karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

(Haber: Berna AYDIN)

Akaryakıta gelen ve gelecek olan zamlardan dolayı ticari araç sahipleri büyük mağduriyet yaşıyor. Son dönemde peş peşe gelen zam haberleri taksici esnafının belini büküyor. İsyan etme noktasına gelen taksici esnaflarından Ceylan, “Bize UKOME’den ufak da olsa bir iyileştirme yapıldı. Daha birkaç gün olmadı akaryakıta yine zam geldi. Biz kazancımızın büyük bölümünü akaryakıta veriyoruz.” diye konuştu.

“BİZE SERZENİŞTE BULUNMAMALARI LAZIM”

Araç bakım ücreti ve akaryakıt fiyatlarının değişkenliğinden kaynaklı problemlerin arttığına dikkat çeken Ceylan, “Biz müşteriye zam geldi deyince bize serzenişte bulunuyor. Taksimetre fiyatı niye yükseldi diyor. Ama bakın her geçen gün araç bakım ve akaryakıt ücreti zamlanıyor. Biz bu masrafların altında artık eziliyoruz” ifadelerini kullandı.

Akaryakıta gelen zamlardan taksiciler olarak çok fazla etkilendiklerini söyleyen Ceylan: “Akaryakıta gelen zamlardan en çok etkilenenlerden biri de bizleriz. O da bizim için ayrı bir dert. Taksicinin işi akaryakıttır. Para kazanıyoruz ama giderimiz, masrafımız çok fazla oluyor. Taksimetreye zam geliyor ancak akaryakıta da geliyor. Kazandığımızın çoğunu akaryakıta veriyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

“MESLEĞİMİ SEVİYORUM AMA GECE ÇALIŞMAK RİSK”

Mesleğini severek yaptığını söyleyen Ceylan, geceleri karşılaştıkları zorlukları şu sözlerle dile getirdi.

“2005 yılından beri bu işi yapıyorum. Taksiciyim. Mesleğimi seviyorum güzel meslek ancak geceleri sıklıkla karşılaştığımız sorun yaratan müşteriler başımızı ağrıtmıyor değil. Onlardan yana dertliyiz. Aslında bu yönden işimiz biraz da tehlikeli. Normalde mesleğimiz çok zevkli bir meslektir. Geceleri taksi şoförü olmak işimizin risklerinden biri.”

araba.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler