Akkentli: Memlekete hizmet sevdamız doğmadan kaderimize yazılmış

Akkentli: Memlekete hizmet sevdamız doğmadan kaderimize yazılmış

Aydın siyasetinin önde gelen isimlerinden olan Aydın Büyükşehir Belediyesi Batı Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Ajans Aydın Gazetesi'nin sorularını yanıtladı.

1976 yılında Söke'de doğduğunu, çocukluk ve gençlik dönemlerinin ilçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde geçtiğini söyleyen Akkentli, Aydın sevdasının da bu yıllarda yeşerdiğini belirtti. Akkentli, "İlkokulu Çeltikçi İlköğretim Okulu, ortaokulu Yavuz Selim Lisesi ve liseyi Söke Endüstri Meslek Lisesi'nde okudum. Bizim mahallemiz, nasıl ki İzmir de Eşrefpaşa, İstanbul da Kasımpaşa varsa Cumhuriyet Mahallesi'nin içinde de 'Arap Mahallesi' denilen bir bölge vardı, orada büyüdüm. Bunu söylememin amacı mahallemizin insanlarının komşuluk ilişkilerinin hala en üst düzeyde olmasını vurgulamak çünkü o dönemde komşuluk ilişkileri yüksekti. İnsanların birbirine çok bağlı olması, bir çok insanın mahallemizden yurtdışına gitmesine rağmen annelerinin babalarının bizim mahallemizde kalması ve onların mahalleliler tarafından sahip çıkılmasıyla alakalı çok tutucu bir mahallede büyüdüm. Lise hayatımın sonlanması ile aile şirketimizde çalışmaya başladım. Küçük yaşlardan itibaren de Yağcılar Pasajı'nda muhasebede çalışmıştım. 

Daha sonra okuldan dolayı, lisede motor bölümünde okumamdan dolayı sanayide stajımı gördüm. Askerliğimi İzmir Narlıdere’de yaptım. 18 ay askerlik sonrası da yine aile şirketinde bana ailemin vermiş olduğu görevle çalışma hayatına başladım"
dedi.

"MEMLEKETE HİZMET SEVDAMIZ DOĞMADAN KADERİMİZE YAZILMIŞ"

Siyaset hayatına henüz 8 yaşındayken dönemin Söke Belediye Başkanı Mehmet Semerci'nin arabasının arkasına takılarak başlamış olduğunu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisinde çeşitli kademelerde görev aldığını söyleyen Akkentli, "Bizim evde siyaset her zaman vardı. Dayım, Allah rahmet eylesin, 12 Eylül dönemini sancılı geçiren kişilerden. Memlekete hizmet etme sevdası doğmadan kaderime yazılmış diyebilirim. Siyaset hayatım da 1984 yerel seçimlerinde dönemin belediye başkan adayı sayın Mehmet Semerci'nin bizim evimizin üzerinden üstü açık bir arabayla vatandaşlara el sallayarak geçip gitmesiyle başladı.

Siyaset hayatım o gün o üstü açık kırmızı arabanın arkasına takılmamla başladı yani. Daha sonra Mehmet Semerci yine belediye başkan adayımız iken CHP Gençlik Kolları'nda çalıştım. 1999 yılında partimiz baraj altında kaldıktan sonra yeniden yapılanma döneminde partiye ilk üye olanların içerisindeyim. O partinin yeniden yapılanma süreci içerisinde, tekrardan ayağa kalkma süreci içerisinde aktif olarak görev aldım. 2001 yılında Söke CHP Gençlik kolları İlçe Yönetim Kurulu Üyesi oldum. 2003 yılında Gençlik Kolları İlçe Basın Sözcüsü oldum. 2004 yılında CHP Söke tarihinin seçilerek gelen ilk CHP Gençlik Kolları Başkanı'ydım. 2004 yılında Söke Belediye Başkanlığı CHP'ye geçti. Dönemin Belediye Başkanı Sayın Necdet Özekmekçi'nin CHP İlçe Örgütü ve benim üzerimde emeği çoktur. Partinin yeniden yapılanma sürecinde de Özekmekçi'nin emekleri çoktur, il ve ilçe yönetimlerinin oluşmasında büyük katkıları olmuştur. Kendisi Söke'nin duayen siyasetçilerindendir. CHP Söke İlçe Örgütü büyük bir örgüttür, büyük bir ailedir. Bu örgütün yeniden yapılanma sürecinde yer aldığım için çok mutluyum. Biz buna '99 ruhu' diyoruz, bu ruhu yaratan da eski Söke Belediye Başkanımız Necdet Özekmekçi'dir."
dedi ve ekledi, "2007’ye kadar Söke İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttüm. 2007 yılında CHP İlçe Örgütü Basın Sözcüsü oldum. 2009 yılında CHP İlçe Başkan Yardımcılığı görevine başladım. 2011 yılında yapılan il başkanlığı seçimlerinde CHP il tarihinin en çok oyunu alarak seçilen il yöneticisi oldum. Benim kazanmış olduğum liste 236 oy alırken ben yaklaşık 268 oy aldım, karşı listeden de bana oy verdiler, bu CHP tarihinde ilktir. Tekrar edeyim CHP il tarihinin en çok oy alarak seçilen il yöneticisi oldum. 2014 yılına kadar il yöneticiliği görevimi sürdürdüm. Bu yıl da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu ile birlikte büyükşehirde görev alınca il yöneticiliği görevini bıraktım".

"2002 YILINDAN BU YANA TOPUKLU EFE İLE BERABERİM"

2002 yılından itibaren tüm genel ve yerel seçimlerde aktif rol oynadığını belirten Akkentli, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte de 2002 yılından bu yana siyaset yaptıklarını söyledi. Başkan Çerçioğlu'nun desteği ile Söke'de yürüttükleri çalışmalardan da söz eden Akkentli, "Tabii Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu gibi bir gerçek var. Beni böyle bir göreve layık gördüğü için, destekleri için teşekkür ediyorum, her zaman yanımızda.

2002 yılından bu yana Özlem Çerçioğlu ile beraber siyaset yapıyoruz, beraber çalışıyoruz. O zamanlardan bu yana yanımızda bir anne gibi bizleri her zaman koruyup kollamıştır. Kendilerine bu noktada çok teşekkür ederim ve bu hususta da Türkiye de üzerine siyasetçi tanımıyorum. Sayın başkanımızın talimatları ve vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda Söke'ye ve Batı bölgesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla birlikte uyum içerisinde en kısa sürede ihtiyaç olan hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Muhtarlarımızdan, vatandaşlarımızdan almış olduğumuz talepleri başkanımız ile değerlendirip kısa sürede vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. 

Sayın Çerçioğlu göreve geldiğinde köylerimizin, mahallelerimizin ve merkez dışı mahallelerimizin çoğunda su sıkıntıları vardı. Sökemizin bu anlamda su sıkıntıları başkanımız Çerçioğlu önderliğinde ilk etapta ortadan kaldırıldı. Başkanımız vatandaşların köye ulaşımlarını, mahalle ulaşımlarını daha kolay hale getirdi"
diye konuştu.

Başkan Çerçioğlu ile birlikte yürüttükleri çalışmalar hakkında bir örnekte veren Akkentli, "2004 yılında başkanımız milletvekili iken Demirçay-Avcılar Mahalleleri arasındaki bir yolun açılması ve üreticilere bu yolu kazandırması noktasında bir önerge vermişti. Bu yolu 11 sene sonrasında yapmak başkanımıza nasip oldu. Sayın başkanımız bu yolu açtı, asfaltladı. Bunun gibi Söke’de çok ciddi üretici, köylü ve çiftçiye faydası olan yeni yollar açtı.

Eskiden bir mahallemizde patlak olduğu zaman muhtar o patlağı yaptırmak için kapı kapı gezerdi. Yapması bir haftayı geçerdi. Şimdi Özlem Çerçioğlu’nun yönetmiş olduğu Aydın’da telefon açılıyor, 20 dakika içinde arıza gideriliyor. Vatandaşlarımızın konforlu yollarda seyahat edebilmesi, en iyi hizmeti alabilmesi  için 24 saat çalışıyoruz"
ifadelerini kullandı.

"CHP'NİN EN YÜKSEK OY ALDIĞI İLLERDEN BİRİSİNDEYİZ"

Kendisinin görev yaptığı yerlerde CHP'nin yüksek oy almasının nedeninin de Başkan Çerçioğlu olduğunu söyleyerek Aydın'ın CHP'nin kalelerinden olduğuna dikkat çeken Akkentli,"Sadece benim sorumlu olduğum bölgelerde değil, Aydın’ın genelinde CHP’nin oyu yüksek, CHP’nin en yüksek oy aldığı illerden birisi Aydın. Bunun sebebi de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'dur. Yapmış olduğu çalışmalar, sosyal belediyeciliği Aydınımız'da en üst seviyede uygulaması, vatandaşımızla iç içe bir hizmet anlayışı yürütmesi, ilçe belediye başkanlarımızla uyum içinde vatandaşlarımıza hizmet etmesi partimizin yüksek oy almasının sebepleridir. Aydın’ın tamamında partimizin oyları yüksektir" dedi.

"SAHADA VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Aydın Büyükşehir Belediyesi Bürokratları olarak sahada vatandaşların aktif olarak yanlarında olduklarını, Başkan Çerçioğlu'nun talimatları doğrultusunda gerçekleştirdikleri ziyaretlerin neticesinde sorunlara ve taleplere hızla çözüm üretebildiklerine dikkat çeken Akkentli, "İnsanların yaşadığı yerlerde sorunsuz gün yok. Biz bu sorunları kısa sürede çözüme kavuşturuyoruz. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız 18 saat çalışma üzerinden biliyorsunuz bütün bürokrat arkadaşlarımızı görevlendirdi. Bu noktada biz çalışmalarımızı sorunların en hızlı çözüme ulaşması üzerinde hazırlıyoruz. Muhtarlar, vatandaşlarımızın sıkıntılarını bize iletiyorlar. Biz bu sorunları Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüşerek hızla çözüme ulaştırma noktasındayız.  Zaten bunları kısa sürede çözüme kavuşturmak seçimlerde net olarak sandığa yansıyor görüyoruz. Vatandaşlarımıza da bizimle uyum içerisinde çalıştıkları için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar." sözüne atıfta bulunan Akkentli, "Biz memleketimize hizmet için, vatandaşlarımıza hizmet etmek için, görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek için buradayız. Gece gündüz demeden bu işleri yapıyoruz. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun bu durumda moral ve motivasyonu çok önemli. Biz 1 çalışırsak o 10 çalışıyor, ekibini çok iyi motive ediyor. Açıkçası bizim ona yetişmemiz zor ama bu işleri severek yapmak lazım, içinden gelerek yapmak lazım, emek ve mücadele vermek lazım. Yıllardır da bu işlerin mücadelesini veriyoruz. Gençlik Kolları Başkanlığı'ndan başlayan bu süreç içerisinde sürekli sahadayız. Vatandaşlarımız ve muhtarlarımızla iç içeyiz. Sökenin evladıyım, vatandaşlar beni çok iyi tanıyorlar. Hem ticaret yaptığımız dönemden hem siyasette bulunduğumuz dönemden, sohbetlerimizden, cemiyetlerden beni tanıyorlar. Sağolsunlar bizi bağırlarına basıyorlar. Bizde koşturuyoruz. İnsan yorulduğunu hissetmiyor. Saat 07:00'da yola çıkıyoruz, 23:00 gibi dağılıyoruz." diyerek çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

"CHP'NİN KAPISINDAN GİRDİĞİNİZ ANDA HER ŞEY DEĞİŞİR"

Siyasi hedeflerinden de söz eden Akkentli, amaçlarının Aydın ilinde Başkan Çerçioğlu sayesinde yaşanan CHP iktidarını tüm Türkiye'ye yapmak olduğunu belirtti. Akkentli, sözlerini şöyle tamamladı; "Kapısından içeri girdiğiniz anda, CHP üyelik rozetini yakanıza taktığınız anda herkesin, en ufak üyesinden en üstteki adayına kadar herkesin, siyasi bir hedefi vardır; CHP’yi Türkiye’de iktidar yapmak.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’de  iktidarı yakalamasından başka bir siyasi hedefim şu anda yoktur. Tüm Türkiye’nin de hedefi bu olmalıdır. Çünkü CHP iktidarında güçlü demokrasi, kuvvetler ayrımı, medya özgürlüğü, vesayet sistemi değişimi ile ülkenin önünü açacağız; yasama, yürütme ve yargı kuvvetlerini birbirinden ayıracağız. CHP iktidarını Aydın ilimiz Özlem Başkanımız sayesinde yaşıyor, hedefimiz bunu tüm ülke genelinde yaşatmak."


whatsapp-image-2021-08-08-at-23-04-58.jpeg

whatsapp-image-2021-08-08-at-23-04-58-2.jpeg

whatsapp-image-2021-08-08-at-23-04-58-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler