Aksu’ya Bir Tepki de Altıntaş’tan

Aksu’ya Bir Tepki de Altıntaş’tan

Aydın Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Barış Altıntaş, Aydın’ın eski yöneticilerinden Hüseyin Aksu’yu açıklamalarıyla hedef alan bir diğer isim oldu.

Aydın Eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu’nun Tabakhane Deresi ile ilgili yaptığı açıklamalara gösterilen tepkilerin ardı etkisi kesilmiyor. Son günlerde CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ve CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’in tepkilerini üzerine çeken Hüseyin Aksu, son olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Barış Altıntaş’ın da açıklamalarından nasibini aldı.

 

CHP’li Altıntaş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

“2 günden bu yana, 90’lı yıllarda Aydın’da belediye başkanlığı yapmış, şehrimizin eski siyasetçilerinden birisinin, hepimizin gözleri önünde yaprak gibi oradan oraya savrulmasını ibretle izliyorum. İbretlik görüntüler, zira bir büyükşehir belediyesini sözüm ona eleştirmeye başladığınız günü, tamamen hükümetin yatırım politikaları, istihdam kararları ve genel ekonomik durumun sonuçları ile oluşan ve kişi başı milli gelirin, son 15 yılda değişimini gösteren bir tabloya AKP hükümetini yerden yere vurarak tamamladınız.”

 

“Yatırım teşviklerini kim veriyor”

 

“Evet Eski Belediye Başkanı diyor ki; son 15 yılda kişi başı milli gelir Aydın’da göreceli olarak düştü. Peki bu memlekette yatırım teşviklerini kim verir? Vergisini kim toplar? Yatırımı çekecek havalimanını, otoyolu kim yapar? Ya da yapmaz mı demeliyiz? Tabi ki son 18 yılda görev yapmış AKP hükümeti… Bunu demek istiyor Sayın Eski Başkan.”

 

Buraya kadar bir problem yok. Ancak kendisinin AKP’den daha geçen yıl kontenjan meclis üyesi adayı olduğunu düşündüğümüzde, bunlara ilk olarak cevabı kontenjan adayı olmasın da büyük etki sahibi olan ve yatırımların dolayısı ile kişi başı milli gelirin etkilenmesinde büyük söz sahibi olan KİT Komisyonu Başkanı AKP Aydın Milletvekili verir diye düşünüyorum. Bakın meclis üyesi adayınız ne diyor. Türkiye’nin en pahalı doğalgaz kullanan illerinden biri olan Aydın’a yatırım gelmiyormuş. Çünkü sanayici ucuz doğalgaza ihtiyaç duyuyormuş. Yatırım artmayınca da katma değer, katma değer olmayınca da arzu ettiğimiz büyüklükte bir kişi başı milli gelir olmuyormuş. Aydın’a kamu yatırımları için ayırdığınız hayali bütçeyi gerçekleştiremiyormuşsunuz… Yıllardır hayalini sattığınız Güllük Demiryolu projesi, otoyol, havalimanı projeleri yatırım yapılabilirlik açısından kenti doğrudan etkiliyormuş.

 

“Sosyal demokrat belediyeler vatandaşın geri gitmesine izin vermiyor”

 

Öte yandan Kıymetli Aydınlılar, AKP’de yaprak gibi oradan oraya savrula savrula siyaset yapan bu arkadaşlar hükümeti eleştiredursun, Aydın merkezde ve 2014 sonra il genelinde yerel iktidarda hizmet veren sosyal demokrat belediyeler gerçekleştirdikleri projelerle şehirde ne çiftçinin ne de hayvancılıkla uğraşan vatandaşın bir adım dahi geri gitmesine izin vermiyor. Bu şehrin artık tüm Türkiye’de tanınan, bilinen, aranan ve katma değer yaratan bir Halk Ege-Et projesi var. Bu işler çalışmakla, vizyonla oluyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi hayvancımıza yemini temin ediyor, hayvanın sütünü alıyor, her yıl milyonlarca ata tohumu fide dağıtıyor.”

 

“Hükümet Aydın için ne yapar ne üretir”

 

Aydın’da şimdi devam eden ve biten tüm altyapı, üstyapı yatırımlarının yanına; tarımda, hayvancılıkta, turizmde gerçekleştirilen projeleri de koyunca, haklı olarak o da soruyor, bunları da yerel yönetim yapıyorsa, hükümet bu Aydın için ne yapar, ne üretir?

 

“Ya düşün ya da sütlü kahveni yudumla”

 

Sayın Eski Başkan, şapkanı önüne koy ve düşün şimdi nerde siyaset yapacağına karar ver, sonra cümle kur. Ya da belki dün yaptığı açıklamada; kendisine sallanan koltuk, sütlü kahve, ince battaniye önerisinde bulunan ilçe başkanımıza kulak ver.

 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler