Alay: 'Fiyatlar kaliteye bağlı'

Alay: 'Fiyatlar kaliteye bağlı'

Aydın’da amatör spor sezonu başlarken, amatör futbol kulüplerinin formalarına ve spor ürünlerine talep de başladı.

(Haber: Berna AYDIN)

Amatör futbol kulüplerinin formalarını ve spor malzemeleri satan 33 yaşındaki Kürşat Alay, 10 yıldır bu mesleği yapıyor. Üç kuşaktır bu işi yaptıklarını söyleyen Alay, dedesinden ve babasından kalan mirası sürdürüyor.

“KULÜPLERİN İSTEĞİNE GÖRE ÜRÜN FİYATI DEĞİŞİYOR”

En ucuz forma fiyatının 250 TL olduğunu söyleyen Alay, kulüplerin isteğine göre fiyatın değiştiğini dile getirdi. Kürşat Alay, “En ucuz forma takımı 250 TL’den başlıyor. Markalara girdiğimiz zaman ise Nike, Adidas, Puma gibi marka ürünler bin 500 ila 2 bin lira civarında. Burada artık tamamen kulüplerin isteğine göre değişiyor. Nasıl bir ürün istediklerine bağlı.

1.jpg

Top fiyatlarına da değinen Alay, “Şu an Süper Amatör Ligi ve Bölgesel Amatör Ligi resmi maç topları ortalama 1500-1750 lira civarında. Kulüpler biraz daha uygun, 750-800 lira olan topları tercih ediyorlar.

“HEM SPONSOR ÜZERİNDEN HEM DE KENDİSİYLE DİREKT ÇALIŞTIĞIMIZ KULÜPLERİMİZ VAR"

Birçok kulüp ile çalıştıklarını ve onlara ürün temin ettiklerini dile getiren Alay şu ifadeleri kullandı:

“Çalıştığımız kulüpler tabii var ancak burada pek ismini vermek istemiyoruz. Çünkü sponsor üzerinden gelen kulüpler de var. Direkt kendisi gelen kulüplerimiz de var. Bu çalışmalar tamamen ikili ilişkilerden kaynaklanıyor. Müşteri memnuniyeti de diyebiliriz.”

“ZİRVEDE AYDINSPOR VE EFELER 09SFK VAR”

Aydın’da birçok kulübün taraftarı olduğuna vurgu yapan Alay, yoğun ilginin Aydınspor ve Efeler 09SFK’da olduğunu söyledi. Alay, “Aydın’da Aydınspor bu kulüplerin başında gelir. Amatör de olmayan Efeler 09’da Aydın’ın gözde takımlarından. Bu takımlara ilgi çok fazla. Yoğun bir taraftar grubuna sahipler. Bu iki takımın ürünlerine tabi ki bir talep var ancak burada kulüplerle bir anlaşma sağlanamadığı için satışını yapmıyoruz.” dedi.

“ÜRÜNLERİMİZİN FİYATI HER KESİME HİTAP EDİYOR”

Fiyatlarının her kesime hitap ettiğini söyleyen Alay, “75 TL’ye de atlama ipimiz var 400 TL’ye de var. Bu durum biraz da insanların ayırmış olduğu bütçeyle alakalı. Her ürün de aynı şekilde 100 TL’ye de top var 4000 TL’ye de top var. Perakende sattığımız formalar da 250 TL’ye de forma var 2000 TL’ye de forma var. Krampon fiyatlarımız ise 500 TL’den başlıyor 900 TL’ye kadar çıkıyor. Marka ürünlerin kramponları ise ortalama 3000 TL civarında.” diye konuştu.

2.jpg

Amatör spor branşlarının başında futbolun geldiğini ve futbol ürünlerinin yoğunlukla satıldığını söyleyen Alay, “Şu anda futbol başı çekiyor ardından voleybol geliyor” dedi. Amatör sporcuların da sık sık kendisinden alışveriş yaptığını dile getiren Alay, “Satışlarımızın yüzde 90’ını amatör branşlarda mücadele eden sporcularımız oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler