Ali Çankır görevinden istifa edecek mi?

Ali Çankır görevinden istifa edecek mi?

CHP Genel Merkezinin, milletvekili adayı olmayı düşünen il ve ilçe başkanlarının Haziran ayına kadar istifa etmesi yönünde genelge hazırladığı öne sürüldü.

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, 2023 seçimlerinde aday adayı olmayı düşünen il ve ilçe başkanlarının seçime en geç bir yıl kala, yani Haziran’da görevlerinden ayrılmalarına yönelik genelge hazırlandığı öne sürüldü. Genelgeyle milletvekili aday adayı olmayı düşünen il ve ilçe yöneticilerinin görevlerinden istifaları öne çekilerek olası seçimde olumsuzlukların önüne geçilmesi hedefleniyor.

İstifa eden başkanların yerine ise zaman kaybetmeden atama yapılacak. Seçim takvimi başladıktan sonra istifa eden başkanların başvurularının ise değerlendirilmeye alınmayacağı ifade ediliyor. Böylece olası bir erken seçime de daha hazırlıklı olunması planlanıyor. CHP’li kaynaklar, “Örgütlerde yenilenme sağlanacak. Seçimlere girerken parti örgütlerinin derli toplu girmesi, teşkilatlardaki boşalmanın bir an önce gerçekleşerek taze kanlarla yola devam edilmesi sağlanacak. Bir yenileme gerçekleştirilecek, kongre isteyen teşkilatın da gönlü alınacak” yorumlarını yapıyor.

“YİNE TELEFONU AÇMADI”

Genelge haberinin yayılmasının ardından gözler, adı milletvekili aday adayı olarak uzun süredir konuşulan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çakır'a çevrildi. Çankır'ın adaylığı durumunda Haziran ayına kadar istifa etmesi gerekiyor. Konuyla ilgili kendisine ulaşmaya çalışan gazetecinin telefonunu açmayan Çankır’ın tavrının ne olacağı ise merak konusu oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler