Alınan karar doğru

Alınan karar doğru

Koronavirüs tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da etkisini sürdürürken, Aydınlı vatandaşlar Covid-19’a karşı alınan maske kararlarını değerlendirdi.

2019 yılının sonuna doğru Çin’de ortaya çıkan ve yıkıcı etkisiyle tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınının Türkiye’deki ilk vakası Mart ayında tespit edildi. Ortaya çıktığı günden bu yana birçok can kaybına neden olan Covid-19, ülkemizde de binlerce ölüme neden oldu. 

Türkiye’de pandemi döneminden etkilenen illerden biri de Aydın oldu. Aydınlı vatandaşlar maske kullanımı hakkında bir takım değerlendirmelerde bulundular. 

Maske takma zorunluluğunun yerinde bir uygulama olduğunu ifade eden Efeler’de çiçekçi esnafı olan Meryem Özyılmaz, “İnsanların bir arada olduğu toplumsal alanlarda nefes alışverişlerin ikinci bir kişi tarafından teneffüs edilmesinin önüne geçmek için maske kullanmak gerekiyor. Son alınan maske önlemleri ve ceza miktarlarındaki artış toplum sağlığı için büyük önem arz ediyor. Ama vatandaşlarımız yine de bu kurala riayet etmekte sıkıntı yaşıyor. Bulunduğumuz alanda 10 kişi maske takıyorsa 5 kişi takmıyor. Denetimlerin daha sık gerçekleştirilmesi gerekiyor.” diye konuştu. 

Maske yasağının yerinde bir uygulama olduğunu ifade eden Ebru Kayacıoğlu, “Maske yasağı insanların sağlığı açısından önemli bir uygulama. Ama insanlarımız bu yasakların kendileri için ne kadar önemli olduğunun farkında değil” dedi. 

Maske takmanın vaka sayılarında düşüşe neden olduğunu dile getiren Gökhan Recep Gürpala, “Olması gereken bir husus. Maske takılmadığı zaman vaka sayısında artış gözüküyor. Maskeyi herkes kullanırsa bu illet en kısa sürede kurtuluruz” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler