ALKOL SATIŞI YASAĞI KALDIRILDI MI?

ALKOL SATIŞI YASAĞI KALDIRILDI MI?

Tam kapanma sürecinde alkol satışı yasağının kaldırılması iddialarına İçişleri Bakanlığı'ndan yanıt gecikmedi. Bakanlık, kendileri tarafından yapılmayan açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

18 günlük tam kapanma süreci dün saat 19:00 itibariyle Türkiye genelinde başladı. Tam kapanma sürecinde uygulanacak kısıtlamalar hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede "alkol satışı yasağı" için bir karar olmamasına rağmen, 18 gün boyunca bakkal, büfe, tekel ve marketlerde alkol satışı yapılamayağı iddia edildi. İddiaların ardından tartışmalara yol açan konu mülki idare amirleri tarafından yanıtlandı ve market ve bakkallara alkollü içki satışının yasak olduğu bilgisi verildi.

Tartışmalara yol açan alkol satış yasağı ile ilgili Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş’tan çarpıcı bir iddia bu sabah geldi. Aybaş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun” dedi. Aybaş'ın açıklamasının ardından "Alkol satışı yasağı kalktı" başlıklı haberler tüm Türkiye'de büyük yankı uyandırdı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI UYARDI

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran paylaşımın ardından İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Kısıtlamalar ile ilgili açıklamalarımız, resmî olarak Bakanlığımızca; İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları, Valilikler tarafından ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir. Milletimizin büyük fedakarlık gösterdiği Tam Kapanma Döneminde, yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatların başlatılacağı da kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler