Alman patronlardan Türklere çağrı: Size ihtiyacımız var

Alman patronlardan Türklere çağrı: Size ihtiyacımız var

İşveren sendikası başkanı Rainer Dulger, Almanya için kalifiye işçi çağrısında bulundu.

İşveren sendikası başkanı Rainer Dulger, Almanya'nın yurtdışından gelecek kalifiye işgücü için yeniden cazip hale gelmesi gerektiğini söyledi.

Dulger, Almanya'nın işgücü sıkıntısı nedeniyle refah kaybına uğrayacağını savundu.

Dulger, BILD'e verdiği demeçte, “Vasıflı işgücü açığı tamamen yok olamaz. Almanya, yurtdışından gelen vasıflı işçiler için yeniden cazip hale gelmeli. Biz onlara ne sunuyoruz? Avrupa'daki en karmaşık dillerden birini, felaket bir konut piyasasını ve ağır işleyen bir bürokrasiyi. Diğer büyük göç ülkelerinde olduğu gibi konuksever bir kültüre ihtiyacımız var" dedi.

“ALMANYA’NIN AYAKTA KALMASI MÜMKÜN OLMAYACAK”

Sendika başkanı, ayrıca Trafik Lambası koalisyonunu ekonomiye yönelik iklim koruma hedeflerini önemli ölçüde azaltmaya çağırdı ve şunlar ekledi, "Eğer Trafik Lambası Koalisyonu iklim politikası konusunda planladığı her şeyi hayata geçirirse, Almanya'nın uluslararası alanda ayakta kalması mümkün olmayacaktır."

Dulger'e göre, giderek daha fazla sayıda şirket "karşılayamayacakları yatırımlar yapmaları istendiği için" vazgeçiyor. İklim hedeflerine piyasa temelli araçlarla ulaşmalıdır. Dulger son olarak şunları ekledi, “Alman ekonomisini planlı ekonomik düzenlemelerle iklim nötrlüğüne doğru itmeyi amaçlayan Trafik Lambasının tüm planları yeniden gözden geçirmesi gerekiyor." Dulger örnek olarak "zorunlu elektrifikasyon" ve "aşırı ısınma düzenlemelerini" gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler