Almanya'da alınan yeni kararla benzin istasyonlarında iki yeni yakıt türü sunulacak

Almanya'da alınan yeni kararla benzin istasyonlarında iki yeni yakıt türü sunulacak

Almanya'da alınan yeni bir kararla benzin istasyonlarının iki yeni yakıt türü sunmasına izin verilecek. Almanya'da Federal hükümetin kararıyla benzin istasyonlarının gelecekte ek yakıt türleri sunmasına izin verilecek.

İlk kez yol kullanımı için onaylanan XTL dizel , tamamen fosil yakıtlar kullanılmadan üretiliyor. Ayrıca, normalden daha yüksek biyodizel içeriğine sahip geleneksel bir dizel olan B10 dizel de piyasaya sürülecek.

Yeni çeşitler özellikle yeni araç modelleri için uygun. Pompalarda yüzde yedi oranında biyodizel içeren dizel (B7 dizel) mevcut olmaya devam edecek.

TEK TİP ETİKETLEME

Araçların yanlış yakıt doldurma nedeniyle hasar görmesini önlemek amacıyla, Avrupa genelindeki benzin pompalarında tek tip etiketleme uygulanacak. Bir araca hangi dizel yakıtın uygun olduğu bilgisi örneğin depo kapağında, kullanma kılavuzunda bulunabilir veya üreticiden talep edilebilir.

B10

Dizel B10, halihazırda bilinen yüzde yedi katkılı dizel B7'ye benzer şekilde yüzde onluk bir biyoyakıt içeriğine sahip olacak. Yeni dizel, benzin pompalarında buna göre işaretlenecekt. Tüketiciler araçlarına uygunluğunu kullanım kılavuzundan veya yakıt dolum kapağından kontrol etmelidir.

XTL

Parafinik dizel yakıtlar XTL olarak kısaltılır. "X", başlangıç ​​malzemesi için yer tutucu olarak kullanılırken "TL", "sıvıya" anlamına gelir ve sıvı yakıta dönüşümü anlatır. Hem fosil hem de elektrikle üretilen doğal gaz (GtL) ve biyojenik ürünler başlangıç ​​malzemesi olarak kullanılabilir. İyi bilinen bir örnek, kullanılmış yemeklik yağ veya palmiye yağından yapılan HVO dizeldir.

"Parfinik" terimi, yakıtın doymuş hidrokarbonlardan oluştuğunu belirtir. Parafinler, diğer şeylerin yanı sıra, mumlar için yakıt olarak ve kozmetik ve mum boya kalemlerinde bir bileşen olarak bilinmektedir.

FEDERAL ÇEVRE BAKANLIĞININ TAVSİYESİ

Federal Çevre Bakanlığı, uyumluluk belgesi olmayan araç sürücülerinin mevcut B7 dizel tipini kullanmaya devam etmelerini tavsiye ediyor. Uyumluluk konusunda emin değilseniz araç üreticisiyle iletişime geçmelisiniz.

Yeni yakıtı kaç benzin istasyonunun sunacağı henüz belli değil. Federal Çevre Bakanlığı, Almanya'daki yaklaşık 14.500 benzin istasyonunun yüzde beşinin başlangıçta iki türden en az birinin tekliflerine dahil edileceğini varsayıyor. Her yıl yüzde birlik bir artış bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler