Altın fiyatları düşüyor!

Altın fiyatları düşüyor!

Altın fiyatlarındaki gerileme devam ederken, yatırımcı yükseliş ne zaman başlayacak diye merak ediyor. Altının gramı bugün 2 bin 500 liradan işlem görüyor. Piyasa Uzmanı İslam Memiş 3 bin lira beklentisinin sürdüğünü belirtti.

Altının ons fiyatındaki azalışa paralel gerileyen altının gram fiyatı, günü 2 bin 506 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de değer kaybıyla başlamasının ardından 2 bin 500 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 95 liradan, Cumhuriyet altını 16 bin 320 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı şu sıralarda yüzde 0,2 azalışla 2 bin 416 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, Fed yetkililerinin bu yıl yapılması öngörülen ilk faiz indirimine dair yaptığı açıklamalarda, söz konusu indirime dair aceleci davranılmaması gerektiğini vurgulamaya devam etmelerinin fiyatlamaları zorlaştırdığını ifade etti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Memiş şunları kaydetti:

Gram altın tarafında ons altını takip etmeyi sürdüreceğim.Orta ve uzun vadede gram ve ons altında 3000 lira, 3000 dolar beklentim sürüyor.

Yukarı yönlü hareketler Temmuz ayı itibariyle başlayacak. Ancak bu jeopolitik gerilimlerle sert dalgalanmaların olması kaçınılmaz olacaktır. Hem ons hem gram altın tarafında düşüş beklentimin sürdüğünü söyleyebilirim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler