Altına yatırım güçleşiyor

Altına yatırım güçleşiyor

Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydınlı kuyumculara “Düğün sezonun bitmesiyle satışların izlediği seyir sizi nasıl etkiledi?” sorusunu yönelttik, cevapları sizler için derledik.

Altın piyasasındaki hızlı yükseliş alıcıları epey zorladı. Altın fiyatlarının yükselmesi ve düğün sezonun bitmesi ile beraber kuyumcular, satış yapamadıklarını belirtti. Biz de Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydınlı kuyumculara “Düğün sezonun bitmesiyle satışların izlediği seyir sizi nasıl etkiledi?” sorusunu yönelttik, cevapları sizler için derledik. 

“SATIŞLAR YOK DENECEK KADAR AZ”

Müşterilerin bir belirsizlik içerisinde olduğunu söyleyen Mehmet Atar, “Altın fiyatlarının sürekli bir değişim içerisinde yükselip artması müşteriyi belirsizliğe sürüklüyor. Müşteri fiyatların düşmesini bekliyor, almıyor hal böyle olunca biz de satış yapamıyoruz. Altın fiyatların yükselmesi biz kuyumcuları kötü yönden etkiliyor alıcı olmayınca bizim de otomatikman satışımız olmuyor. Ancak bu dışarıdan çok farklı görünüyor, sanki fiyatları biz arttırıyormuşuz gibi, sanki fiyatlar artınca bizim de kazancımız artıyormuş gibi. Kesinlikle tam tersi vatandaşı zorlayan altın satış fiyatları aynı şekilde biz kuyumcular için de büyük bir zarar. Şuanda düğün sezonu da bittiği için satışlar yok denecek kadar az” dedi.

“EN ÇOK KAZANÇ SAĞLAYAN ÇEYREK ALTIN”

Son süreçte satışların oldukça düştüğünü söyleyen kuyumcu Ahmet Kuloğlu, “Satışlar düştü. Bunun en büyük nedeni fiyatların sürekli artış göstermesi bir diğer neden ise düğün sezonların bitmesi. Hal böyle olunca biz kuyumcuların da satışları durdu. Vatandaş da haklı. Gerçekten fiyatlar çok yüksek biz de bu durumdan memnun değiliz çünkü müşteri bulamıyoruz. Şuan ki satış piyasasında diğer altınlara göre en çok çeyrek altın satışı oluyor. Şuan için tek kazanç kaynağı diyebilirim” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler