Ara tatil uzatıldı mı: Okullar ne zaman açılacak

Ara tatil uzatıldı mı: Okullar ne zaman açılacak

Gazetecilerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin Tekin, müfredat ve devam zorunluluğuna ilişkin çarpıcı detaylar verdi. Yapılan basın duyurusunda okulların 5 Şubat itibariyle açılacağını da belirtti.

22 Ocak 2024 Pazartesi başlayan sömestr tatili, 5 Şubat itibarıyla son buluyor.

Milyonlarca öğrenci, 2023-2024 yılı eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısına başlamaya hazırlanırken, eğitim editörleri ve basın mensupları ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, eğitimde hayata geçirilecek yeni uygulamalar ve mevcut düzenlemelerde yapılan değişiklikler hakkında bilgi paylaştı.

ŞUBAT AYINDA PLANLANAN TOPLANTI ERTELENDİ

Bakan Tekin, yeni müfredatın Şubat ayı sonunda yapılacak lansman ile kamuoyuna duyurulacağını belirtti. Bu açıklama ile, yarıyıl tatilinde yapılacağı konuşulan bilgilendirme toplantısının, ay sonuna ertelendiği ortaya çıkarken, okullarda devamsızlık sınırı ile ilgili de son detaylar netlik kazandı.

Yapılan müfredat değişikliğinin temelinde, öğrencilere daha etkin ve anlaşılır bir eğitim sunmak olduğunu belirten Bakan Tekin, sadeleştirme çalışmalarının önceliklerinden biri olduğunu belirtti.

DERS SAATLERİNDE YAPILACAK DEĞİŞİKLİK ÖĞRETMENLERİ ETKİLEMEYECEK

Yeni müfredatta ders saatlerinde azalma değil, sadeleştirme çalışmalarının gündemde olduğunu aktaran Bakan Tekin, öğretmenlerin norm kadro fazlası olmayacağını ve değişikliklerin kademeli olarak uygulanacağını ifade etti.

DEVAMSIZLIK AFFI GÜNDEME ALINACAK MI?

Bakan Tekin, devamsızlık konusunda ısrarcı olduklarını belirterek, af ya da benzeri bir durumun gündemlerinde olmadığını ifade etti. Öğrenciler arasındaki devamsızlık oranlarında yaşanan düşüşleri paylaşarak, devam zorunluluğuna vurgu yaptı.

ORTAK SINAV SONUÇLARI İNCELENECEK

Ortak sınav sonuçlarının değerlendirilmesinin eğitim kalitesini artırma adına önemli olduğunu belirten Bakan Tekin, bu sayede okullar arasındaki farkların görülebileceğini açıkladı.

TEMATİK OKULLAR VE BÖLGESEL İHTİYAÇLAR

Tematik liselerin açılmasının devam edeceğini belirten Bakan Tekin, bölgesel ihtiyaçlara yönelik okulların kurulmasına olanak tanıyacaklarını ifade etti. Kış sporları gibi özel alanlarda uzmanlaşacak okullara destek verileceğini belirtti.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ EĞİTİM ÇALIŞMALARI

Deprem bölgesindeki eğitim çalışmalarına da değinen Bakan Tekin, deprem öncesinde ve sonrasında örgün öğretim öğrenci sayıları, derslik durumu ve yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Onarılan derslikler ve yeni derslik hedefleri konusunda bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler