"Arıların öldüğünü bile bile şeker vermemek ihanettir”

"Arıların öldüğünü bile bile şeker vermemek ihanettir”

CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz'a yüklendi.

Özcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz 2014 yılında girdiği seçimlerde “ Gülen Adam” sloganın hakkını veriyor. Zaten Metin Yavuz hem karakterinin hemde ait olduğu cemaatin hakkını her zaman vermiştir. Tam ondan beklenen bir üslup ve konuşma tarzı. Kendini halka ifade etmek yerine hakaret küfür iftira dolu sözler ile gündemde gelmenin dayanılmaz hafifliğini yaşıyor. 

CHP Ordu Milletvekilimiz  Mustafa Adıgüzel, arıcıların şeker temininde yaşadığı soruna dikkat çekerek fabrika çıkışlı şekerlerin esas arıcılar yerine hükümete yakın Hayvancılık ve Arıcılık Platformu’na verildiğini söyledi. 

Ardından sayın genel başkanımız Tüm arıcıların sorunlarını TBMM taşıyınca Ak Partili “Gülen Adam” Metin Yavuz rahatsız olmuş. Gülen Adam Metin Yavuz senin ağzına acı biber sürerler önce ağzını yıka temizle kalbindeki haseti temizle. 50 bin arıcının üyesi olduğu Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği’ne neden şeker verilmiyor onu söyle, cambaza bak hikayelerini bırak bunlarla vatandaşı oyalamayın. Sayın Adıgüzel vekilimiz bin 500 üyenin olduğu senin de desteklediğin Hayvancılık ve Arıcılık Platformu’nun hükümete yakınlığını kullanarak fazlaca şeker alıyor diyor buna cevap ver. Arıcılar şeker bulamadığı için arıları ölüyor. Arıcıları bölüp canlar ölürken seyretmek nasıl bir egodur nasıl bir iktidar hırsıdır. Arılar olmazsa üretim olmaz, tarım olmaz, doğa olmaz. Bu arıların ölümü demek, doğanın ölümü demek. Senin elinde şeker var. Sen fabrika çıkış fiyatından veriyorsun ama esas arıcıya vermiyorsun. Kovanın birine bir kilo veriyorsun diğerine 36 kilo veriyorsun. Kovan başına 10 kilo yetiyor, peki 36 kilo alan ne yapıyor? Satıyor. AK Parti’nin Aydın Milletvekili Gülen Adam Metin Yavuz bu işin başını çekiyor. arıların öldüğünü bile bile arıya şeker vermemek ihanettir. 

Sayın Chp Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu arıcının sorununa dikkat çekiyor arıcıların feryadı oluyor şeker alamadığı için kovanları boşalan üreticinin gözyaşı oluyor. Gülen adam gülüyor. Eğer bir iktidar  doğanın ve arının ölmesi karşısında bir şey yapmıyorsa bu vatana ihanettir. bunu da siyaset adına kendi birliği için, öbür taraf bölmek için yapıyor. Bu paralel yapı oluşturmak demektir. Metin Yavuz’un sayın genel başkanımızın “paralel yapı” söyleminden kendini nereye ait hissettirdiğini bilmiyoruz ancak arıcılara karşı oluşturulan paralel yapı üreticilere zarar vermektedir onu biliyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler