Arslan: Bu durum içimizi sızlattı

Arslan: Bu durum içimizi sızlattı

Aydın’ın Karacasu İlçesinde susuz kalan mahallede bir vatandaş sayaç okumaya gelen ASKİ aracının önünü keserek eylem yaptı. Zafer Partisi Aydın İl Başkanı Ercan Arslan ise mağdur yurttaşların yanında olduklarını söyledi.

Zafer Partisi Aydın İl Başkanı Ercan Arslan Karacasu’ya bağlı Alemler Mahallesinde susuz kalan vatandaşların sayaç okumaya gelen ASKİ aracının önünü keserek eylem yapmasına tepki gösterdi. Ercan Arslan yaptığı açıklamada, “Bugün Aydın’da üzülerek bir eyleme tanık olduk. Susuz köylülerin eylemi içimizi sızlattı.  Aydın ili Karacasu ilçesi Alemler Mahallesinde meydana gelen mahallede su problemi yaşadığını belirten Süleyman Demir isimli yurttaşımız mahalleye su sayaçları okumak için gelen ve içerisinde iki personel bulunan ASKİ'ye ait resmi hizmet aracının önünü keserek sesini Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’na duyurmak istedi ve bunu da başardı” dedi. 
“MAĞDUR YURTTAŞIMIZIN YANINDAYIZ”
Arslan, “Zafer Partisi Aydın İl Başkanlığı olarak konu ile ilgili yaptığımız araştırmada köy muhtarımız Muhammet Dibek ile görüştük.  Aydın ili Karacasu ilçesi Alemler Mahallesinde meydana gelen mahallede su problemi yaşadığını belirten Süleyman Demir adlı yurttaşımızın Bodrum’da yaşadığı, eylem günü köye düğüne geldiğini, çeşmelerden su akmadığı halde su sayaçlarını okumaya gelen ASKİ ekiplerini görünce psikolojisinin bozulduğunu ve ASKİ'ye ait 34 DPM 064 plakalı aracın önünü kendisine ait 48 AJE 131 plakalı araçla kestiğini öğrendik. Alemler mahallesinin ve Süleyman Demir’in sesine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu kulak vermesi en büyük temennimizdir. Yurttaşımız köyde suların gündüz saatlerinde hiç akmadığını, akşam saat 18.00'den sonra suların verildiğini, köydeki insan ve hayvanların susuzluktan canlarına doyduğunu ifade ederek mağdur mahallelinin sesi olmuştur. Zafer Zafer Partisi Aydın İl Başkanlığı olarak mağdur yurttaşlarımızın yanındayız, olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“ZAFER SU TANKERİ SİPARİŞİNİ VERDİK” 
Arslan, “Zafer Partisi Aydın İl Başkanlığı olarak muhtardan gerekli bilgileri aldık. ASKİ’nin amatörce deneme yanılma yoluyla sondaj çalışmaları yaptığı ve bu çalışmalardan netice alamadığı için gün geçtikçe krizin büyüdüğü bilgisine ulaştık.  Zafer Partisi olarak önümüzdeki günlerde köye gidip Muhtarı ve Süleyman Demir’i ziyaret edip, köyün su sorununu köylüden dinleyeceğiz. Eğer birçok ilçede olduğu gibi Karacasu’nun da son yerel seçimlerdeki tercihlerinden dolayı bir cezalandırmaya tabi tutulduğu kanaati iddia edildiği gibi bizde de oluşursa,   ASKİ ekiplerinin verdiği sözü bir müddet tutmasını bekleyeceğiz. Bu söz tutulmadığı takdirde Aydın Büyükşehir Belediyesi önüne ZAFER TANKERİ ile gelip,  basın açıklaması yaparak Zafer su Tankeri’ni Karacasu Alemler mahallesine gönderip, köylülere su desteği sağlayacağız” dedi.
“ZAFER PARTİSİ BÜYÜKŞEHİR UYGULAMASINI KALDIRACAK”
“Büyükşehir yasasının yurttaşlarımızı nasıl mağdur ettiğini bir kez daha gördük” diyen Arslan, “ASKİ 100 km öteye hizmet götüremiyor. Halbuki Dünyadaki uygulamalar en yakın birimden hizmet alma esası üzerine kurulmuş. Cumhuriyetimizin 100 yıllık il ilçe belde köy yapılanmasını, kazanımlarını yerle bir ettiler. Bunlara birde beceriksizlik eklenince Alemler mahallesindeki tablo ortaya çıkmaktadır. Zafer Partisi Genel Başkanımız Prof Dr Ümit Özdağ’ın açıkladığı gibi Zafer iktidarında BÜYÜKŞEHİR UYGULAMASI KALDIRILACAKTIR. Köy okullarını bir öğrenci bile olsa tekrar açacağız. Okullarda andımız okunacak, köy mahalleler tekrar köy statüsüne kavuşturulacak, üretim tekrar köy ve köylüden başlayacak, köylere tekrar hak ettiği değer verilecektir. Yüce Atatürk’ün belirttiği ve bizlere hedef gösterdiği gibi Köylü tekrar milletin efendisi olacaktır. Zafer gelecek köylü gülecek” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler