Asgari ücrette kritik gün

Asgari ücrette kritik gün

Milyonlarca işçinin merakla beklediği asgari ücret kararı için bugün Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir araya gelmesi bekleniyor.

1 Aralık 2021'de ilk toplantısını gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir toplantı daha gerçekleştirecek. Toplantının saat 11.00 itibarıyla başlaması bekleniyor.

İşçi, işveren ve Çalışma Bakanlığı tarafı çalışmalarını sürdürüyor. İşçi tarafı 4 bin liranın altına imza atmak istemezken, işveren tarafı 3500 lira seviyesinde zam olmasını istiyor. Çalışanların enflasyona karşı ezdirilmeyeceğini açıklayan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerine yaptığı sunumda bayram havası yaratacak bir rakamın açıklanacağını ifade etmişti.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, TİSK’in asgari geçim tutarını 3 bin 100, Türk-İş’in 3 bin 900 olarak gördüğünü aktarmıştı. Şimdiye kadar 2022 asgari ücretinin ne olması gerektiğine dair bir rakam telaffuz etmeyen Türk-İş, bu toplantıdan sonra ‘en az 4 bin TL’ istediği belirtmişti. Bu rakamın altında kalacak bir teklifin kabul edilmeyeceği vurgulanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler