AŞIDA ÇİP VAR DİYORLAR

AŞIDA ÇİP VAR DİYORLAR

Metehan KURŞUN yazdı...

Öyle bir çıkmaza girdik ki, her gün aşı hakkında yeni haberler geliyor, açıklamalar yapılıyor. Vatandaşın aşı haberlerini takip etmesi, kendisine uygulanacak virüs tedbirinin ne olduğunu öğrenmesi çok zor. Sabah iyi olan akşam olmadan kötü oluyor, sonraki gün tekrar iyi oluyor. Neresinden tutarsak tutalım yakalanmıyor ama herhalde yakın zamanda olacak bu aşı!

Peki ne diyorlar? Aşıda çip varmış! Bill Gates yapmış, hepimize işletim sistemi yükleyecekmiş! Büyük oyunun parçasıymış bu, virüs zaten bile bile üretilmiş! Benim gözlerimde sorun var, inşallah aşının içine bir ekran kartı da koyarlar, ben daha iyi görürüm.

Bir türlü bitmedi bu büyük oyun. Deprem olur "ABD yapmış depremi, bizi vurmak istemiş, Facebook'ta okudum ben." derler, adamın biri photoshopla bir şeyler yapar "Kuran'ı yırttı bu hale geldi!" diye paylaşırlar, akşam evde ayna kırılır "Cinler yaptı, Youtube'ta bir videoda da vardı aynısı." diye ver yansın ederler. Büyük oyuna bak sen hele, işi gücü yok bizimle uğraşıyor.

Acaba bu takılacak olan çip internetin çekmediği yerlerde çalışmayacak mı? İnşallah çalışmaz, biz de arada sırada tatil yaparız.

Ben bilim insanı değilim, hangi aşı iyidir, hangisi kötüdür bilemem ama tek bir şeyi biliyorum, insanlar çok hızlı fikir değiştiriyor. Aşı konusu hakkında gerçekten bilgisi olan, ortaya atılan hurafeler hakkında elinde somut bir delili olan kişilerle her zaman bunu tartışmaya hazırım ama Twitter'da 20 bin takipçili biri ortaya kaynağı olmadan bir dedikodu saldı diye bir haberi takip etmem. Hele ki bu kadar insanın hayatına mal olmuş bir virüsün çözümü hakkında yapılmaya çalışan çalışmalara hayatta laf etmem.

Ortalık çok kötü, virüs artık komşumuzda değil kendi evimizde. Herkes potansiyel bir hasta, Kış geldi, normal grip olduğunuzu düşünmeyin, koronavirüs kapmaktan korkun. Maskenizi takmaya özen gösterin, gitmeyiverin sosyal etkinliklere oraya buraya da.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı olacağını açıkladı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ben de olacağım aşı" dedi.

Facebook'ta elemanın biri "Virüste çip varmış ama 256 megabaytmış, az zararlı yani" dedi diye herkes ona inandı.

Umarım Diyanet İşleri Başkanı yakın zamanda kendisinin de aşı olacağını açıklar, biz de bir süre bu kaynaksız hurafelerden kurtuluruz.

Sağlıcakla.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler