"ASKİ taşınmazlarının devrine karşı değiliz ancak..."

"ASKİ taşınmazlarının devrine karşı değiliz ancak..."

ASKİ Kasım Ayı Genel Kurulu'nda "taşınmaz mallar" ile ilgili çıkan tartışma Aydın gündemini uzun süre meşgul etmeye devam ediyor.

ASKİ Kasım Ayı Genel Kurulu'nda "taşınmaz mallar" ile ilgili çıkan tartışma Aydın gündemini uzun süre meşgul etmişti. Bugün, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı, alınan karara tepki gösterdi. Arı, alınan kararları usul ve esas olarak 'hukuksuz' şeklinde değerlendirdi.

İl Özel İdaresi'nden ASKİ'ye geçen 168 adet parselin Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi, ASKİ Kasım Ayı Genel Kurulu'nda tartışmaya sebep olmuştu. Tartışmada  Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı üyeleri karşı karşıya gelmiş, birbirlerinin üzerine yürüyen bazı üyeler olmuştu. Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Grup Sözcüsü Mustafa Arı, mecliste alınan kararlara ilk karşı çıkan isim olmuştu.

"HUKUKA AYKIRIDIR"

Büyükşehir Meclisi'nde hukuksuzluk olduğunu düşündüğünü belirten Arı, "Her ikisi de Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları tarafından yönetilen İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerin tabi olduğu hukuk ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanının tabi olduğu hukuk tabiatıyla aynı olduğuna göre, Sayın Çerçioğlu’nun meclisi ve müzakereleri yönetim biçimi izaha muhtaçtır ve hukuka aykırıdır. Aski Olağan Genel Kurulunda da Sayın Çerçioğlu’nun nevi şahsına mahsus, hukuksuz meclis yönetim tarzının bir örneğine hep birlikte tanık olduk." dedi.

"ALELACELE OYLANMASINI YANLIŞ BULUYORUZ"

Tartışılan konu hakkında Büyükşehir Meclisi'nde Cumhur İttifakı olarak görüşlerini ve gerekçelerini belirtemediklerini söyleyen Arı, Çerçioğlu'na ve mecliste alınan karara 'evet' oyu veren üyelere seslendi. Arı, "Öncelikle şunu ifade edelim ki biz, söz konusu devir işlemine kategorik olarak karşı değiliz. Ancak ilgili herkesin malumu olduğu üzere, kabul edilmiş ve uygulanmakta olan bir bütçenin iki faslı arasında, miktarı ne olursa olsun bir aktarma yapılması söz konusu olduğunda dahi konu ilgili ihtisas komisyonunda değerlendirilip bir rapora bağlandıktan sonra meclisin oyuna sunulduğu halde, muhtelif büyüklüklerde 168 adet parselden oluşan taşınmazın devrinin ihtisas komisyonunca incelenmeden, alelacele oylanmasını usul bakımından yanlış buluyoruz.

Usul esasa mukaddemdir. Konu ilgili ihtisas komisyonunda, bize göre Plan Bütçe Komisyonu ve Hukuk Komisyonunda incelendikten sonra Genel Kurulda oylanması gerekirdi.Söz konusu gündem maddesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesine devredilmek istenilen taşınmazların önemli bir bölümü, daha önce mülkiyeti İlçe Belediyelerine ait iken, yukarıda arz ettiğim gibi 6360 sayılı kanuna göre teşkil edilen Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından, görev ve faaliyet alanı ile ilgisi nedeniyle, İlçe Belediyesinden alınarak Bedelsiz Olarak ASKİ’ye devredilmiştir.

Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunun bu taşınmazları Bedelsiz Olarak ASKİ’ye devrine karar vermesinin gerekçesi, bu taşınmazlar ve üzerinde bulunan tesislerin vasıfları bakımından görev ve faaliyetlerini ifa edebilmesi için ASKİ’nin bu taşınmazlara ihtiyacının olmasıdır. Oysa bugün ASKİ, yazılı beyanıyla “görev ve faaliyetleri için bu taşınmazlara ihtiyaç duymadığını” beyan etmektedir. Bize göre bu durumda söz konusu taşınmazların ASKİ’ye bedelsiz devrinin gerekçesi ortadan kalkmıştır ve devri yapılabilir."
ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler