ATALARINDAN GEREKLİ DERSİ ALMAMIŞ

ATALARINDAN GEREKLİ DERSİ ALMAMIŞ

Avrupa Parlamentosu’nda Türk Bayrağına saldıran Yunanistan Milletvekiline CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Yunan milletvekilinin AP’deki bayrak provokasyonu hakkında “Türk bayrağımızı saygısızca yırtan Yunanistan milletvekili atalarından gereken dersi almamış olacak ki böyle bir hadsizlik yaparak bizlerin can damarına basmıştır” açıklamasını yaptı.

 

Çankır açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi.

 

“AP Genel Kurulunda Türk bayrağımızı saygısızca yırtan Yunanistan milletvekili atalarından gereken dersi almamış olacak ki böyle bir hadsizlik yaparak bizlerin can damarına basmıştır. Uğruna binlerce canlar verdiğimiz, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevi’si tek yürekte milyonlar olup birleştiğimiz, azim ve inançla savaştığımız, altında yaşamaktan onur ve gurur duyduğumuz bağımsızlığımızın sembolü Türk Bayrağımızı yırtmak hiç kimsenin haddine değildir. Yunanistan’ın saygı yoksunu milletvekili Türk bayrağımızı yırtarak geçmişin kinini, öfkesini ve hala daha içlerinde var olan acısını bizlere göstermektedir. Bu ülke Kuva-i Milliye ruhuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele haddini bilmiştir, geldikleri gibi geri göndermiştir.

 

Hükümetimiz biran önce gerekeni yapmalı, siyasi ve hukuken tüm işlemleri başlatmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler