Atay kötü kokuya el attı

Atay kötü kokuya el attı

Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, Aydın Çevre Platformu’nun Kent Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasında “Yaşamak istiyoruz” diyenlere destek verdi, “Devletten hava kalitesi ölçümlerini yapmasıydı. Ama bir türlü yapmıyorlar. Bizim aldığımız, hidr

AYÇEP’in düzenlediği basın açıklamasında yarın Ankara’da yapılacak toplantıda JES yatırımlarına ilişkin kararlar alınacağı açıklandı. Efeler ve kent genelinde Jeotermal elektrik santrali istemediklerini belirten konuşmacılar “Yarın Ankara’da Aydın’ın geleceğini karartacak kararlar alınması halinde yasal haklarımızı kullanacağı ve direneceğiz. Havamıza suyumuza toprağımıza zarar vermeyin. Çocuklarımızın geleceği ile oynamayın” dediler.

 

Sizleri kutlarım

 

Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay ise kendisine teşekkür eden çevre eylemcilerine ve köylülere, “Beni tebrik etmeyin. Ben sizi kutlarım. Bu mücadelenizden dolayı. Ve her zaman sizinle birlikte olacağım” dedi. Başkan Atay, hava kalitesinin ölçümünü belediye olarak yapacakları cihazın yurt dışından geldiğini de belirtti şöyle konuştu:

 

Bu mücadeleyi yıllardır yapıyoruz diyorsunuz.  6 yıldır diyor, 5 yıldır diyor, 4 yıldır diyor Kızılcaköylüler, Yılmazköylüler, herkes bir mücadelenin içinde. Bu insanlar bir şey istemiyor. Sadece temiz bir çevrede yaşamak istiyorlar. Anayasal haklarının verilmesinden başka hiçbir amaçları yok. Elektrik üretimine de karşı değiller. Ama elektrik üretiminin buradaki çevreyi yok etmesini engellemekte hepimizin bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyorum.”

 

10 gün sonra devrede

 

Başkan Atay, hidrojen sülfür cihazı alımının sonuçlandığını da açıkladı, şöyle devam etti:

 

Hidrojen sülfürü ölçecek olan cihaz dün Efeler Belediyesi'ne gümrükten geldi arkadaşlar. Bundan sonra bu kadar insanın ayaklandığı, karşı çıktığı, bu kadar mücadele ettiği konuda devlet ne oluyor Efeler'de demiyor. Bu insanlar Kızılcaköy'de,  Yılmazköy'de çevreyle ilgili mücadele ediyorlar. Devlet gerçekten bu jeotermaller “zararlı mı değil mi” diye bir rapor aldırmaz mı bilirkişilerden, profesörlerden, bu konuda etkin yetkin kişilerden? Ve bunu da kamuoyu ile paylaşmaz mı? Elbet Paylaşır. Demokratik ülkelerde işleyiş böyle olur. Halkın sağlığı ile ilgili bir konuda demokratik ülkelerde, o konu halkın sağlığına yararlı mı zararlı mı açıklanır. Böyledir. Ama açıklanmıyorsa eğer, o zaman bir şey var kuşkulanmakta haksız mıyız? İşte bu kuşkuları kuracağımız ölçüm cihazından alacağımız sonuçlardan anlayacağız. Bu ölçümleri her gün belediyemizin web sitesinden ilan edeceğiz.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler