Atık ürünler el sanatıyla buluşup satışa sürülüyor

Atık ürünler el sanatıyla buluşup satışa sürülüyor

Aydın Adnan Menderes Ortaokulu’nda düzenlenen el sanatları sergisi ile kadınlar el emeği, göz nuru el işlerini sergiledi.

(Haber: Berna TURAN)

Aydın Halk Eğitim kursiyeri Sevgi Aydın’ın ikinci sergisi, Adnan Menderes Ortaokulunda düzenlendi. Sergide kadınların el emeği ile yaptığı çalışmalar satışa sunuldu. Sergi içerisinde yer alan pek çok çalışma atıktan geri dönüşümle yeni bir boyut kazanmış çalışmalardan oluştu.

Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğretici olarak görev yapan Sevgi Aydın, maddi ve manevi olarak bu işi yapmanın kendisini mutlu ettiğini belirtti. Öncelikle küçük bir sayfa açarak bu işe başladığını söyleyen Aydın, şuan 7’den 70’e yer alan kocaman bir ekip olduklarını söyledi.

resim-2023-06-14-191143534.png

“GERİ DÖNÜŞÜMÜ EL SANATLARIYLA BULUŞTURUYORUZ”

El sanatlarıyla geri dönüşümü buluşturan Aydın, “Geri dönüşümü el sanatlarıyla buluşturarak atık malzemeleri hem değerlendiriyor hem de gelir elde ediyoruz. El sanatları adı altında hem bireyler burada kendini geliştiriyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyorlar.” ifadelerini kullandı.

resim-2023-06-14-191234092.png

“BİREYLER BİR KİŞİSEL GELİŞİM YOLCULUĞUNDAN GELİR ELDE EDEBİLİYOR”

İnsanların el sanatlarıyla ilgilenmesine vurgu yapan Aydın, “İnsanlar stresli bir ortamdan el sanatları ile keyifli bir vakit geçirebiliyor. El sanatlarının alzheimerı bile önlediği biliniyor. Bireyler bir kişisel gelişim yolculuğundan gelir elde edebiliyor.” dedi.

resim-2023-06-14-191122916.png

“ESKİ ASIRLIK EVLERİN TUĞLALARINDAN YENİ BİR SANAT ESERİ”

Kendisini en çok etkileyen çalışmadan bahseden Aydın, “Asetat çalışması var. Bunlar Çakırbeyli Köyü’nden geliyor. Eski asırlık evlerin tuğlalarından, evlerde yaşanan hikayelerden, yeni bir sanat eseri yapılıyor. Bu tuğlalar üzerinde yapılan çalışmalar benim için çok kıymetli. Eski, yıkık evlerin tuğlaları hem sanatla buluşuyor hem değerleniyor hem de gelir sağlanıyor.” şeklinde belirtti.

resim-2023-06-14-191129543.png

resim-2023-06-14-191253054.png
Artık tuğlaların sanata dönüşmüş hâli

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler