Avşar’dan zam açıklaması

Avşar’dan zam açıklaması

Aydın Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası Başkanı Serhan Avşar, berberler ve kuaförler için zam yapmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Aydın’da berber ve kuaför ücretlerine zam yapıldı. Avşar, “Kimse zarar ettiği işi yapamaz, yürütemez. Acı bir gerçek ki, kepenk kapatmak zorunda kalabiliriz” dedi.



Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Avşar, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sıkıntının vatandaşları etkilediği gibi esnafları da etkilediğini belirtti.

Avşar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye'de yaşıyoruz ve bir gerçeklikle karşı karşıyayız o da asgari ücret ve onun açıklandığı dönem. Bir yerden düğmeye basılmış gibi maalesef zam yapma yarışına girişilecek, raflardaki reyonlardaki zamlı etiket asma hızına erişilemeyecek, toplu iğneden, otomobillere, kiradan, vergiye, bağ kura, bakkaldan manava herkes zam yapacak. Bizde artan maliyetlerden etkilenerek fiyatlarımızı güncelleyerek zam yapıyoruz. Zammı kapalı kapılar ardında değil, danışarak, konuşarak konu hakkında çalışarak odamızın bütün kıymetli üyeleriyle birlikte ortak karar şeklinde aldık.


Şimdi bazıları berber ve kuaförlere diyecek ki, sermayeniz ne? Makas, sabun, fırça sanki mazotla elektrikle mi çalışıyorsunuz? Gideriniz ne gibi sesler yükselecek. Esnaflar olarak bizim başka gelir kalemimiz yok, dükkânlarımızdan, işletmelerimizden, salonlarımızdan, elde ettiğimiz el emeğimiz göz nurumuzdan, kazandığımız paralarla, dükkan kiramızı, bağ kur ve sigorta primlerimizi, işçi ücretlerimizi, muhasebe ücretimizi, elektrik ve su paralarımızı, vergilerimizi, hijyen ürünlerini, maske, şampuan, krem gibi mesleki malzemelerin paralarını ve bunlara ek olarak ailelerimizin geçimlerini, çocuklarımızın okul masraflarını, servis paralarını, oturduğumuz evlerin kiralarını temin etmek zorundayız. Bu kalemleri emin olun çoğaltabiliriz ama azaltamayız. Amacımız tabi ki zam yapmak, insanlarımızın sırtına bir yük daha yüklemek değil. Ama işyerlerimizin sürdürülebilirliği adına bunu istemek zorundayız. Kimse zarar ettiği işi yapamaz, yürütemez. Acı bir gerçek ki, kepenk kapatmak zorunda kalabiliriz. İşsizler, umutsuzlar kervanına yenilerini ekleriz. Her işyeri bir umut, her çalışan umudun neferi gözüyle bakıyoruz. Bu zor günlerde ayakta kalmak için boş eleştirilere kulaklarımızı tıkıyoruz. Odamızın üyeleri için esnafımız için ilk günkü heyecanla var gücümüzle çalışıyoruz. Zor ekonomik süreçte esnafımın, üyemin yanındayım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler