Ayakkabı fiyatları uçuyor

Ayakkabı fiyatları uçuyor

Mevsim geçişlerin yanı sıra hem kıyafet hem de ayakkabı tercihleriyle birlikte fiyat değişikliği de yaşanmakta. Yapılan kombinlerin en önemli tamamlayıcısı olan ayakkabıların yeni sezon fiyatları cep yakıyor.

Mart ayında temel mal grubunda fiyat artışları artarken, yıllık enflasyon yükselmeye devam ediyor. Uluslararası emtia piyasalarındaki gelişmelerin yanı sıra devam eden tedarik sorunları, üretici fiyatlarında yüksek artışı da beraberinde getirdi. Hammaddeye gelen zammın ayakkabı fiyatına da çok fazla etki ettiğini belirten İsmail Kaya’ya Ajans Aydın Gazetesi olarak Ayakkabı fiyatlarındaki artışı sorduk, cevapları sizler için derledik.

“DOLARIN YÜKSELİŞİYLE DEHŞET BİR FİYAT FARKI VAR”

Ayakkabıya inanılmaz bir fiyat artışının geldiğini söyleyen Satış Temsilcisi İsmail Kaya, “Her sektörde olduğu gibi bizim ayakkabı sektöründe de fiyatlar artış gösterdi. Çünkü doların yükselmesiyle birlikte ham maddeye de zam geldi. Örneğin; deri, bağcık, ilaç, taban… zam geldiği için 150 liraya imal edilen bir deri ayakkabı şimdi 350 liraya imal ediliyor. O yüzden mecburen mağazalarda fiyat iki katı oldu. Bu bayan ayakkabıda da öyle erkek ayakkabıda da öyle. İmitasyonda da durum böyle. Deri olması önemli değil, daha önce deri botu 180 liraya alıyordum. Şimdiyse imitasyon botu 180 liradan satılıyor. O kadar fark etti. İmitasyonun maliyeti 100 lirayken 200 liraya çıktı. Hal böyle olunca işin içinden çıkılmaz hale geliyoruz. Kısacası doların artışı her sektör gibi bizi de çok zora soktu. Çünkü doların yükselişiyle dehşet bir fiyat artışı var. Artık paramızla bile mal alamaz hale geldik.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler