Ayçiçek yağının fiyatı görenleri şaşkına çevirdi

Ayçiçek yağının fiyatı görenleri şaşkına çevirdi

Ayçiçek yağı fiyatları uçtu... Etiket fiyatında zirve yapan ürünlerden biri de ayçiçek yağı oldu. Yağın fiyatını gören vatandaşlar şaşkına döndü.

Türk Lirası’nın dolar karşısında hızla değer kaybetmesiyle vatandaş zor günler yaşıyor. Ayçiçek yağı fiyatları da zamlardan nasibini aldı. Hayat pahalılığı karşısında kuruş hesabı yaparak alışveriş yaptıklarını söyleyen Aydınlı vatandaşlar Ajans Aydın Gazetesi’ne konuştu. 

“KİRA MASRAFI KADAR YAĞ ÜCRETİ Mİ OLUR!”

Ayçiçek yağının alınamayacak raddeye geldiğini söyleyen Ali Çimen, “Uzun zamandır Aydın’da yaşıyorum. Üç çocuk babasıyım. Çekirdek aile olduğumuz halde geçinemiyoruz. Çocukların okul masrafı, ev kirası, faturalar derken aylık gelirim gidiyor. Ev masrafını yapamıyorum çünkü pazara gitsek aynı fiyatlar, bir markette alışveriş yapmaya kalkarsak bu defa hiç altından kalkamayacağız. Bunlarla birlikte sadece bir yağın fiyatı nasıl 70 lira olur? Evet Ayçiçek yağı fiyatı 70 lira indirime düşmüş hali 62 lira. Bu çok iyi bir rakam mı? Hayır kesinlikle değil. Kira masrafı kadar yağ ücreti mi olur.” dedi. 

“AÇ KALACAĞIZ ARTIK”

Zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Ceylan Kardaş, “Evin büyük kızıyım. Evin ihtiyaçlarını almaya hep ben çıkarım. Geçen yağ bitmişti yağ almaya çıkmıştım hiçbir yerde uygun fiyata yağ bulamadım. En küçük şişenin fiyatı çok daha fazla yüksek. Bu konuda ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bu gidişle aç kalacağız.” diye konuştu. 

“YOK BÖYLE BİR KRİZ”

Bu fiyatlardaki artış hep böyle gidecek mi? Sorusunun cevabını arayan Cemal Alkan, “Krizdeyiz resmen. Bu durumla başa çıkma çabalarımız nasıl devam edecek, biz daha ne kadar dayanacağız bu zamlara bilmiyorum. Böyle bir kriz görülmedi. Hiç insin bu fiyatlar diyen de yok hep daha yükseğe çıkma yolunda uçuyor fiyatlar.” ifadelerini kullandı.

-003.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler