AYDIN 8. TARIM FUARINA GERİ SAYIM BAŞLADI

AYDIN 8. TARIM FUARINA GERİ SAYIM BAŞLADI

8. Aydın Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, 23-26 Ocak tarihlerinde Aydın Efeler Pamuk Tariş depolarında ziyaretçileriyle buluşmak üzere hazırlıklarını tamamlıyor.

Aydın Ticaret Borsası başvurusu, Kobi Fuarcılık Ltd. Şti. organizasyonu, T.C. Tarım ve Ormancılık Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, T.C Aydın Valiliği, T.C. Aydın Büyükşehir Belediyesi, T.C. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, KOSGEB, Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası, Efeler Ziraat Odası, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, S.S. 46 Nolu Aydın Pamuk Tarım Satış Kooperatifi, Aydın Makine Mühendisleri Odası, Aydın Ziraat Mühendisleri Odası  destekleriyle, S.S. 46 Nolu Aydın Pamuk Tarım Satış Kooperatifi deposunda gerçekleştirilecek.  8. Aydın Uluslararası Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarına,   62’si uluslararası olmak üzere 350 markanın katılım sağlaması bekliyor.

 

Uluslararası düzeyde   23-26 Ocak 2020 tarihleri arasında  Aydın, Pamuk Tariş depolarında 8. kez gerçekleşecek olan fuar hakkında açıklama yapan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “Türkiye’nin  önemli tarım kentlerinden biri olan ilimizde, gerçekleştireceğimiz Uluslararası Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı ile katılımcıların ürünlerini ve markalarını tanıtmasını, ziyaretçileri  tarım alanındaki her geçen gün yenilenen teknolojiyle buluşturmayı hedefliyoruz. Firmaların yurtiçi ve yurtdışı pazarda söz sahibi olmaları adına fuarların önemi büyüktür.  İlimiz ekonomik ve ticari potansiyelinin arttırılması açısından önemli bir yeri olan “7. Tarım fuarımızı İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Kütahya ve diğer illerden olmak üzere   207 bin  ziyaretçi ve 80 milyon TL’nin üzerinde sıcak satışla bitirmiştik.  23-26 Ocak 2020  tarihlerinde gerçekleşecek fuarımızın verimli geçmesi için  çalışmalarımız devam etmektedir”  dedi.

 

KOSGEB’DEN KATILIMCI FİRMALARA  %60 DESTEK

 

Aydın KOSGEB Müdürü Sadullah Dülger, “İlimizde 23-26 Ocak 2019 tarihlerinde Aydın Efeler Pamuk Tariş depolarında gerçekleşecek olan 8. Aydın Uluslararası  Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarına katılım sağlayan firmaları, müdürlüğe yapacakları başvuru sonrasında %60 oranında desteklenebileceğini bildirdi.  İşletme geliştirme destek programı kapsamında, destekleme alanı her bir fuar katılımı için işletme başına azami 50 m²’dir. Destekleme firmaların organizatör kuruluştan temin edilen boş yer alan kiralaması, standart stant konstrüksiyonu  ve giderlerini kapsamaktadır. Ürettiğiniz ürünleri fuarda tanıtarak satışlarınızı arttırabilirsiniz” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler