Aydın Adliyesi'ni savaş alanına çevirmişlerdi! İşte istenen ceza

Aydın Adliyesi'ni savaş alanına çevirmişlerdi! İşte istenen ceza

Husumetli oldukları kişiyi öldürmek için ayakkabılarının içine sakladıkları bıçaklarla Aydın Adliyesi'ne girerek ortalığı ayağa kaldıran 1'i çocuk 4 kişi için iddianame hazırlandı. Çocuk olmayan 3 şahıs için planlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçundan ceza istendi.

Olay geçtiğimiz haziran ayında Aydın Adliyesi'nde yaşandı. Geçmiş bir kavgaya ilişkin M.Ç ve A.A ile aralarında husumet bulunan P.H, D.H, A.E , E.G duruşma gününü öğrenerek Aydın Adliyesi önünde buluştu. Ayakkabılarının içine sakladıkları bıçaklarla içeri girmeyi başaran 4 kişi duruşmanın yapılacağı yerde bekleyip husumetlileri M.Ç ve A.A'nın salondan çıkmasını bekledi.

2 şahıs salondan çıkıp avukatları Büşra Kocaman ile görüşmeye gittiğini gören 4 şüpheli bıçaklarla saldırıp M.Ç'yi ağır yaraladı. Bir anda karışan adliye koridorunda 4 şüpheli D.H, P.H, A.E, E.G., kaçmaya başladı. Adliyede uzaklaşmaya çalışan şüpheliler polis ekipleri tarafından kısa sürede gözaltına alındı. M.Ç yaralı olarak hastaneye kaldırılırken diğer müşteki A.A yara almadan kurtuldu.

Tutuklu olarak yargılanan 4 şahıs hakkında savcılık makamı iddianameyi hazırladı. Olay gününü analiz eden savcılık, şahısların, tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılmalarını istedi.

İddianamede şu ifadelere yer verildi, “Şüpheli D.H. ile yakın akrabaları olan diğer şüpheliler A. E. İle E. G. nin daha önceki bir kavgaya ilişkin yürütülen kovuşturmaya dair duruşma tarihini önceden öğrenip dışarıda buluştukları ve aralarında görüşüp konuşarak üzerlerine bıçak saklayıp bu şekilde sakladıkları bıçaklarla adliyeye girmeyi başardıkları, daha sonra adliye içerisinde duruşma için adliyeye gelen karşı tarafın yakınlarına adliye koridorunda bıçakla saldırıp bu kişileri öldürmeyi tasarladıkları, suç işleme kararıyla fiilin icrası arasında sükunetle düşünebilmeyi yetecek kadar bir süre bulunmasına rağmen şüphelilerin bu süre içerisinde suçu işlemekten vazgeçmedikleri ve 06/06/2023 günü şüphelilerin ayakkabılarına gizledikleri öldürmeye elverişli bıçaklarla saat 09:42 sıralarında adliye giriş yaptıkları ve adliye girdikten hemen sonra üç şüphelinin birlikte adliyenin tuvaletine girdikleri, burada ayakkabılarına gizledikleri bıçakları çıkartarak üzerlerine aldıkları, daha sonra şüphelilerin aralarında konuşmaya başladıkları ve şüphelilerin koridorda bekletmekte olan husumet duydukları karşı tarafa ters ters bakmaya başladıkları, saat 12:07 sıralarında duruşmanın sona ererek taraf vekillerinin duruşma salonundan dışarıya çıktıkları, bu sırada müşteki M.Ç nin duruşma salonundan çıkan avukat ile duruşmanın akıbeti konusunda görüşmek için avukatın yanına doğru yöneldiği, akabinde önceden eylemi planlayarak tasarlayan şüphelilerin iştirak halinde hareket ederek ve fiil üzerinde müşterek hakimiyet kurarak üzerlerinden çıkarttıkları öldürmeye elverişli bıçaklarla müşteki M.Ç'ye saldırarak müştekiye bıçak, tekme, tokat ve yumrukla vurmaya başladıkları, bu sırada müştekinin yığılarak düştüğü, müştekinin öldüğünü düşünen şüphelilerin kaçmaya başladıkları, diğer şüpheli D. H nin ise elindeki bıçakla diğer müşteki A. A’yı öldürmek için kovalamaya başladığı ancak A.A nın kaçması, polislerin ve olay yerindeki kişilerin araya girmesi ve polislerin havaya ateş etmesi nedeniyle şüpheli D. H nin A. A. yı bıçakla vuramadığı ve bu nedenle eylemini tamamlayamadığı, kolluk kuvvetlerinin olaya müdahale ederek şüphelileri etkisiz hale getirip yakaladıkları ve olayda kullanılan 4 adet bıçağın görevlilerce bulunarak muhafaza altına alındığı, eylem neticesinde M. Ç nin "hayati tehlike geçirecek,etkisi btm ile giderilemeyecek " şekilde yaralandığı, taraflar arasındaki husumet, suçta kullanılan elverişli vasıtalar, oluşan yaralanmanın niteliği, şüphelilerin eylemlerine kendiliklerinden son vermemiş olmaları nazara alındığında, eylemlerin tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçlarını oluşturduğu tüm dosya kapsamından anlaşılmakla, Şüphelilerin atılı suçlardan yargılamalarının yapılarak eylemlerinin sabit görülmesi halinde yukarıda yazılı olan sevk maddeleri gereğince ayrı ayrı cezalandırılmalarına,” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler