AYDIN BAROSU İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KARARINI YARGIYA TAŞIYOR

AYDIN BAROSU İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KARARINI YARGIYA TAŞIYOR

Aydın Barosu, İstanbul Sözleşmesi'nin feshine dair Cumhurbaşkanlığı Kararı'nın yürütmesinin durdurulması talebiyle Danıştay'a başvuru yaptığını açıkladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, 20 Mart Cumartesi tarihi itibariyle İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararda şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3'üncü maddesi gereğince karar verilmiştir."

AYDIN BAROSU DAVA AÇTI

Kararın ardından Türkiye genelinde tepkiler çığ gibi büyüdü. Aydın'da da büyük yankı uyandıran karar sonrası açıklama yapan Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda "Baro Başkanlığımızca, 19.03.2021 tarih ve 3718 sayılı, İstanbul Sözleşmesi’nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshine dair Cumhurbaşkanı Kararı'nın yürütmesinin durdurulması, iptali ve Anayasaya aykırılık iddiası ile Danıştay'da iptal davası açılmıştır. Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi ve Aydın Barosu'nun konuyu Danıştay'a taşıdığını duyurdu.

Aydın Barosu tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen, "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi"nin Türkiye Cumhuriyeti Bakımından feshedilmesine ilişkin 19.03.2021 tarih ve 3718 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının iptali talebiyle, Baro Başkanlığımız tarafından Danıştay'da iptal davası açılmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler